ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ

Ο ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ







Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Ακόμα μια αποτυχία (η γιορτή της Μέρας της Γυναίκας)

Jede dritte Frau in Europa ist Opfer von Gewalt, laut einer EU-Studie (Quelle: Spiegel online)

Die Studie mit dem Titel "Gewalt gegen Frauen" liefert erschreckende Ergebnisse:

Jede dritte befragte Frau (33 Prozent) hat seit ihrem 15. Lebensjahr schon einmal körperliche und/oder sexuelle Gewalt erfahren - auf die absolute EU-Bevölkerung der 18 bis 74-Jährigen gerechnet sind das 61,3 Millionen.
Jede 20. gab an, schon einmal vergewaltigt worden zu sein.
Die Autoren der Studie schätzen, dass mindestens 83 Millionen Frauen in der EU seit ihrem 15. Geburtstag schon einmal sexuell belästigt worden sind.
Zwölf Prozent der befragten Frauen haben sogar schon vor ihrem 15. Lebensjahr Formen der sexuellen Belästigung oder des Missbrauches durch einen Erwachsenen erlebt, hochgerechnet sind das etwa 21 Millionen.
Jede dritte Frau hat schon einmal psychische Misshandlung in der Partnerschaft erlebt.
18 Prozent der befragten Frauen waren schon einmal Opfer von Stalking.
"Die Aussagen zeichnen ein Bild des weit verbreiteten Missbrauchs, der das Leben vieler Frauen markiert", schreibt FRA-Direktor Morten Kjærum im Vorwort der Studie: "Frauen sind nicht sicher auf den Straßen, am Arbeitsplatz und schlussendlich auch nicht zu Hause."

Τα σχήματα και οι αριθμοί είναι αρκετά ασυνήθη.




Η Δανία (ποιος;;) ναι η Δανία, εκεί καταγγέλονται τα περισσότερα κρούσματα, οι γυναίκες αισθάνονται εκεί περισσότερη άνεση να τα πουν, την κάθε καταπίεση, τον κάθε εκφοβισμό, τη σωματική βλάβη, την σεξουαλική παρενόχληση. Αυτό που "φαίνεται", τελικά "είναι" απλώς η απελευθέρωση του καταγγέλοντος, η άνεση να τα πει χύμα για το σύζυγο, το γκόμενο, το συνάδελφο, πιθανόν τον πατέρα/ξάδελφο/θείο. Να φοβάσαι εκεί που βλέπεις χαμηλά ποσοστά, εκεί που τα στόματα σφραγίζονται, οι υπολήψεις προστατεύονται και "τα εν οίκω μη εν δήμω". Έχει πολύ βάθος η βρωμιά, η αναξιοπρέπεια, περνάει από παχιά πορτοφόλια, ηλικίες αξιοσέβαστες, στριφογυρίζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναμιγνύεται σε τρυφερές ηλικίες, παίζει με συμφέροντα και εκδουλεύσεις. Άτιμο πράγμα. Το σεξ υποτάσσει, δεν υποτάσσεται. Μάλλον η βαθειά επιθυμία για εξουσία και υποδούλωση, η υποταγή του άλλου θα περάσει και μέσα από το φύλο, την σεξουαλική μας υπόσταση.
Μα καλά, ρωτάει κάποιος, η Δανία;;;; Η Φινλανδία;;; Γιατί όχι;; Τι δηλαδή;; Πώς ξεγελιόμαστε ότι μόνο οι "θερμόαιμοι" και οι "θερμόαιμες" παρεκκλίνουν;; Οι ψηλοί, κρύοι, αγέρωχοι κι αγέλαστοι δεν έχουν δικαίωμα στη διαστροφή, στην σεξουαλική απληστία, δεν έχουν δικαίωμα στην ηθική αναρχία;; Hominis homini lupus est. Αλλά εδώ μιλάμε για τη γυναίκα. Τη θέση της, το ύψος της, την τιμή της. Γιορτές και πανηγύρια, Weiberfastnacht, κομμένες γραβάτες και τρίχες κατσαρές, η γιορτή της γυναίκας, που θα πάνε μόνες στα μπουζούκια. Και μετά;;;;;; Μετά τίποτα!
Οι απίστευτες διακρίσεις, ο εξευτελισμός και η ταπείνωση σε κάθε βήμα, από μια αφίσα του δρόμου, μέχρι τις τσόντες στο ίντερνετ γαλουχούν γενιές και γενιές, οι λαϊκές πεποιθήσεις, οι κουβέντες περί πουτανιάς (τα λέω κι εγώ, συγνώμη, αλλά τα λέω κι εγώ), τα τσιτάτα και οι εξυπνάδες, "οι γυναίκες τα θέλουν και τα παθαίνουν", οι ατάκες για τα ντυσίματα και τις συμπεριφορές καλλιεργούν και γαλουχούν επίδοξους ή εν δυνάμει παρενοχλητές/stalkers/βιαστές/ακόμα χειρότερα αμέτοχους παρατηρητές/αδιάφορους κλειδαροτρυπίστες/"καλοπροαίρετους" υποστηρικτές της σεξουαλικής βίας κατά γυναικών.
Τα λόγια και τα στατιστικά είναι παντού, οι πράξεις το ίδιο. Αν μιλάμε για την Ευρώπη, δεν τολμάει κανείς να φανταστεί πόσα εκατομύρια δεινοπαθούν σε Ασία κι Αφρική. Μήπως δεν έχουμε δει εικόνες;;; ΟΚ, θα ψηφίσω στο avaaz κατά του λιθοβολισμού της 18χρονης βιασμένης και θα κοιμηθώ με ήσυχη συνείδηση. Αλλά η Παναγία θα μας φυλάξει, καθότι αγία και παρθένα. Το σεξ μιάζει, αλλά μόνο από την μία μεριά. 
Εξάλλου όπως έλεγε και συμπαθής συμμαθητής: "Άνθρωπο που τον γαμάς, μπορείς να τον έχεις και σε εκτίμηση;". 
Εξωφρενικό, αλλά το είπε στα 17 του..............
Κι εμείς όλοι στην παρέα, γελάσαμε.




Δεν υπάρχουν σχόλια: