ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ

Ο ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ







Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Woche der Wiederbelebung




Ο τύπος είναι διάσημος εδώ, άλλο ένα παλικάρι με γκριμάτσες, χοντρά αστεία, που η τηλεόραση τον έβγαλε από την αφάνεια, το απόλυτο μηδέν και τον έκανε μάγκα σε πανεθνική εμβέλεια.
Τώρα για να διαφημίσει αυτήν την "Εβδομάδα της αναζωογόνησης" το χρησιμοποιούν όχι απλώς για να βγάλει γέλιο, αλλά για να προσελκύσει όλο το "νυσταγμένο, βαρεμένο, απαθές" τηλεοπτικό κοινό και να του ξυπνήσει το ενδιαφέρον για ζωτικά πράγματα, κυριολεκτικά και ρεαλιστικά θέματα ζωής και θανάτου. Όλο το στόρυ λέει ότι από τις 100 προσπάθειες αναζωογονήσεις, η μία μόνο θα είναι πετυχημένη, μπορεί να είναι και η δική σου.
Ο Chef μου προετοιμάζεται για να συμμετέχουμε κι εμείς, φουσκώνει διαφημιστικά μπαλόνια, ετοιμάζει προσκλητήρια, στέλνει κείμενα σε εφημερίδες, ετοιμάζει τα προπλάσματα, τους projectors, τι θα φάνε οι (από ότι υπολογίζει περίπου) 200 συμμετέχοντες, ερασιτέχνες διασώστες, γενικά μια προσπάθεια που αξίζει να το παλέψεις. Ίσως και να ανήκει στα γνωστά επεισόδια των Mehr schein als sein, αλλά πρέπει να το αντιμετωπίζουμε θετικά. Κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα, αλλά ίσως και ποτέ, εκεί παίζεις με τις πιθανότητες, να συμβεί σε εσένα, να το φας εσύ το έμφραγμα ή την εν δυνάμει θανατηφόρα αρρυθμία, ή να συμβεί σε κάποιο δικό σου και να αισθάνεσαι ότι πρέπει να αναλάβεις δράση.
Ας υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού, τόσα σκουπίδια έχουν μπει εκεί πέρα, αυτό δε χωράει δηλαδή;;;




Δεν υπάρχουν σχόλια: