ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ

Ο ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ







Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Pech im Spiel Glück in der Liebe und umgekehrt

Στην αρχή του κόσμου μας μοίρασαν τα χαρτιά, ό,τι πήραμε πήραμε. Παίξαμε την πρώτη γύρα, τη δεύτερη, την τρίτη. Στην τελική, ενώ φαινόταν ότι κερδίζαμε, κάτι είχαμε στη μπάνκα, μπουκάρουν οι ασφαλίτες, μας τραβολογάν. μας πετάν έξω, στο δρόμο. Άιντε ουστ κοπρόσκυλα, χαρτόμουτρα, φωνάζουν και τέλος. Πάλι καλά που δε μας χώσαν μέσα. Ό,τι είχαμε πάντως, το χάσαμε. Εμείς βέβαια μυαλό δε βάζουμε, ξαναμαζεύουμε κάτι άσσους από τα μανίκια, κάτι σκισμένα σακάκια στη βαλίτσα και σε άλλο μαγαζί.
Μπαίνουμε μέσα, σα να μη συνέβη τίποτε, τα αφήνουμε πίσω μας γιατί πρέπει να έχουμε καθαρό κεφάλι, θα πρέπει να δείξουμε ψυχραιμία, καινούριο τραπέζι, καινούρια τσόχα, ίδια φιλοσοφία, ίδιοι φόβοι, ίδιες μπλόφες.
Μας ξαναμοιράζουν την τράπουλα. Ξαναπαίρνουμε τα χαρτιά στα χέρια, είμαστε ακόμα στο παιχνίδι, λέμε από μέσα μας, το παιχνίδι είναι γνωστό, οι κανόνες είναι λίγο διαφορετικοί και οι παίχτες στο τραπέζι λίγο περίεργες φάτσες, θα μασήσουν άραγε;;;;
Jedenfalls spielen wir, konzentrieren wir uns auf das Spiel. Haben wir Pech, haben wir Glück, weiß keiner. Wenn du nicht erträgst zu verlieren, spiel nicht!
Αυτά είναι τα φύλλα μου, τα λιμά μου, τα κόζια μου. Με αυτά θα ξεκινήσω, αλλά θα έχω γύρες μπροστά μου, η νύχτα μου μόλις άρχισε, μέχρι το ξημέρωμα, ποιος ζει, ποιος πεθαίνει, πόσα θα ποντάρω, πόσα θα ρισκάρω, χασούρες, φέσια, ζημιές, μες στο πρόγραμμα.
Το μαγαζί άλλαξε, αλλά έχει μέσα διαφορετικά τραπέζια, δεν με αναγκάζει κανείς να μείνω σε αυτό εδώ, άμα γουστάρω, πάω στο παραδίπλα, που είναι και στο παράθυρο, θα βλέπω και ήλιο απ'έξω, άμα θέλω πάω εκεί που παίζουν τα μεγάλα κεφάλια, τα μεγάλα πορτοφόλια, προς το παρόν όμως όχι, δεν είμαι ακόμα έτοιμος, θα έρθει κι αυτωνών η ώρα, τώρα ψυχολογούμε τον αντίπαλο, τον κοιτάμε στα μάτια, το ζυγίζουμε το πράγμα, θέλει υπομονή, υπομονή και ανοιχτά αυτιά και μάτια. το μυαλό στο κεφάλι, χωρίς χημικά και ουσίες, καθαρό και φρέσκο.
Παίξε στη σειρά σου, μη τα φανερώνεις όλα από την αρχή, μην παίζεις απερίσκεπτα, σκέψου τι κατέβασαν οι άλλοι, ο συμπαίκτης σου τι περιμένει από σένα, εσύ θα καθαρίσεις αυτή τη φορά ή θα τη θάψεις την αγορά;
Schau ma mal! Du beherrscht die Situation, es hängt von dir ab, lass es drauf ankommen, spiel bis zu Ende..........................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: