ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ

Ο ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ







Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Θα'ταν 12 του Μάρτη


Τι τραγούδι!!!! "Τον Απρίλη αρρωσταίνεις και το Μάη δε μιλάς" στίχοι Μιχάλης Μπουρμπούλης, σύνθεση ο κυρ Σταύρος, πολύ μεγάλοι καλλιτέχνες αμφότεροι.
Ο Μάρτης, σημαδιακός μήνας προσωπικά, και ο θάνατος. "Μες στο χιόνι που κοιμάσαι"
Για τις Λαϊκές Κυριακές, τι να πω;;; Τα τραγούδια που ακόμα ακούγονται, ακόμα συγκινούν και συνεπαίρνουν, είναι η απλότητα, η νεανική κάψα, τι το διαχρονικό έχουν ούτε μπορώ να καταλάβω.....
Ξέρω ότι η Χαρούλα έπαιξε μεγάλο ρόλο στο να μείνουν αυτές οι μελωδίες και αυτοί στα στίχοι στα μυαλά πολλών από εμάς, που δε μας λέει τίποτα (αλλά απολύτως τίποτα!) μια μόδα, ένα πανηγύρι πρόσκαιρων "χιτ" και γενικά όλες αυτές οι ασημαντότητες της επικαιρότητας.
Τα\παμε και παλιά, είμεθα άνθρωποι λαϊκοί και δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε από τον κόσμο.
Μιλάμε μόνοι μας και σφυρίζουμε σιγανά, να μην ενοχλούμε. Ο καιρός περνάει πάνω μας και απλά μας δίνει ρυτίδες, όχι βάρη στην καμπούρα, ήρωες μας είναι όλα τα καθημερινά, όλα τα μικρά θέματα, στη βιοπάλη και στην μεροκαματιάρικη ζωή μας. Οι φιλοδοξίες μας έγιναν πρωινοί περίπατοι στις λαϊκές μας Κυριακές και τσιγάρα με αναστεναγμούς στα κρύα του χειμώνα.
Ήμουν νιος,γέρασα, αλλά στις 12 του Μάρτη ήμουν και θα είμαι πάντα εκεί.........

Υ.Σ.
Ο συνθέτης έφυγε το Σάββατο 12 του Μάρτη 2005, στα 73 του χρόνια, από ανακοπή καρδιάς. Ήμουν εκεί!!!! Εφημέρευα στην Κλινική, όταν ήρθε για επείγον CABG (bypass, που λένε) και κουφάθηκα όταν κατάλαβα πόσοι λίγοι τον ήξεραν έστω και σαν όνομα. Κρίμα που έφυγε έτσι ...άδοξα να πω;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: