ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ

Ο ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ







Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Ψεύδεται η επιστήμη;;;

Πριν χρόνια είχα δει ένα ντοκυμαντέρ στην ΕΤ-3 " Do scientists cheat?" Το βρήκα και στο Σωλήνα, σε συνέχειες. δείτε το αξίζει......
http://youtu.be/VooaLRqTSPI


Fraud-Misconduct-Misrepresentation-Cheating

Πού τα θυμήθηκα πάλι όλα αυτά ;;; Είναι που μιλάνε πάλι οι δικοί μας οι Επιστήμονες, οι επονομαζόμενοι ερευνητές. Τυφλός τυφλό οδήγαγε. Αλλά εδώ είπαμε ο άλλος έπαιρνε 13 χρόνια επίδομα τυφλού και το συλλάβαν για ληστεία, αλλά συνέχιζε να το παίρνει το επίδομα.
Ή σαν τον Φωτόπουλο στην κάλπικη λίρα: "Αόμματος, ελεήστε τον αόμματο", που όχι μόνο ανοιχτομάτης ήταν αλλά και αετονύχης. Έτσι και οι δικοί μας οι τυφλοί! (Στην έρευνα, για όσους γνωρίζουν υπάρχει η έννοια της διπλής-τυφλής μελέτης.) Τεχνική λεπτομέρεια. Οι τυφλοί λοιπόν μια χαρά τα τσεπώνουν όταν μπαίνει στο κόλπο ο σπόνσορας, ο μέγας χορηγός, η Βιομηχανία. Επομένως τα πάντα για το καλό του φαρμάκου, εεε συγνώμη, του ασθενή εννοούσα φυσικά.
Τι να κάνει;; Να μην τα πάρει;; Να τους προσβάλλει, κοτζάμ κολοσσούς, δεν κάνει ρε μάγκα! Τα παίρνει, μπαίνει στο payroll κι όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, διαφημίζει το γνωστό από προηγούμενη ανάρτηση Πουστρέξ, "Ναι κύριοι μου, Πουστρέξ, καθαρίζει λεκέδες, νεροχύτες, ασπρίζει σεντόνια, διώχνει και τη γρίππη, σκοτώνει τον καρκίνο, ανασταίνει και νεκρούς. Πάρτε κυρίες μου Πουστρέξ, δε θα μετανοιώσετε. Διώχνει ζαλάδες, πονοκεφάλους, κατσαρίδες, εξολοθρεύει μυρμήγκια, ασπρίζει και τα δόντια, βάλτε το στα μαλλιά, στα νύχια, στους κάλους, φάτε το, πιείτε το, δώστε και του Παππού, δώστε και στο σκύλο ό,τι περισσεύει, ψυχή έχει κι αυτός. Πουστρέξ και πάλι Πουστρέξ. Προσεχώς σε κάποιο φαρμακείο κοντά σας."

Ο επιστήμονας κύριε δεν ψεύδεται, απλά παρασύρεται από τον ενθουσιασμό του. Βρίσκει μια επιταγή στο σπίτι και τρελαίνεται από τη χαρά του. θαύμα, θαύμα, φωνάζει. Και τι ωραίο φάρμακο είναι αυτό και τι καλό θα σου κάνει, και να μην ξεχνάς να το παίρνεις τετράκις ημερησίως κ.ο.κ. Σο λέει, εδώ μανδάμ κάνουμε έρευνα, δεν πεταλώνουμε τζίτζικες. Μαζεύεις τα δεδομένα, τα ψιλοκόβεις, τα απλώνεις σε δύο τρεις φούρνους, να το κάνουμε πολυκεντρικό το θέμα, τα μαγειρεύεις στους 200 βαθμούς για 1 ώρα στη Φάση 3, μετά απλώνεις και το τραπέζι με δύο καλές δημοσιεύσεις και Ιδού: εγένετο θαύμα, Κυκλοφόρησε Η Πανάκεια. Ποιος θα αντισταθεί στην προσφορά;; Ο φτωχογιατρός της Βερδικούσας, που βρέθηκε κυμπαροεπιμελητής στο κεντρικό νοσοκομείο της Πόλης, που θα το γράψει και στα κλαριά των δέντρων ή ο Μεγαλοκαθηγητής που με τη σοβαρότητα του ύφους του, θα σε πείσει, διότι 29 καθηγητές Πανεπιστήμιου το συνιστούν. Αυτοί ξέρουν.......εννοώντας ότι εσύ χαϊβάνι μεγάλο είσαι και ούτε ξέρεις ούτε που θα μάθεις τι μεγάλη ανακάλυψη είναι το Πουστρέξ, καθυστερημένε, οπισθοδρομικέ!

Δεν κλέβει κύριε ο ερευνητής, δεν κάνει μαϊμουνιές, πιστός στο μικροσκόπιό του και στον αναλυτή του, κοιτάζει στα μάτια το Φαρμακοβιομηχάνο που τον έχει προσλάβει και του λέει με θάρρος: Ναι Αφεντικό, το φάρμακο τελικά είναι το καλύτερο του Κόσμου, το διαπίστωσα με τις έρευνες μου, είχες δίκιο, θα το παίρνω αντί για νερό. Όχι παίζουμε, δεν κωλώνει ο άξιος επιστήμονας. Δε λαϊκίζει, δε λέει υπερβολές κι αρλούμπες, άμα κάνει κάτι σου κάνει κακό, άμα το φάρμακο σου προκαλεί 6500 προβλήματα και παρενέργειες, βγαίνει στα ίσα.....σε μια επιτροπή που αποτελείται από το Αφεντικό του και δύο συγγενείς του και τα λέει έξω από τα δόντια: Το φάρμακο κύριοι είναι απολύτως κατάλληλο για την Αφρική! Υπάρχουν θεσμοί, διαφάνεια, έλεγχοι, όχι αστεία, το φιλτράρουν το πράμα, κατευθυντήριες οδηγίες, recommendations. Ξεφεύγει κανείς;;;;;
Αλλά υπάρχει και κείνο το ατιμο το αλλά! Πώς λέμε, "Ναι μεν, αλλά...."
Έτσι ακριβώς δουλεύει το Σύστημα. Στην αμφιβολία. Μπορεί να κάνει καλό, μάλλον δεν κάνει κακό, level of recommendation C. Κάποιοι λένε έτσι, κάποιοι λένε κι αλλιώς. Σ'αυτό το περιοδικό περιγράφεται έτσι, αλλά δεν περιλαμβάνει εκείνους τους ασθενείς. Άμα το δώσεις στον ετοιμοθάνατο, που μάλλον θα πεθάνει σε 5 λεπτά, του αυξάνει στατιστικά τη ζωή του κατά 800% (όχι ρε μάγκα, γαμάτο φάρμακο). Δηλαδή θα πεθάνει σε δύο ώρες!!!!! Κάποιοι λένε εεε άμα είναι η τελευταία ευκαιρία του ανθρώπου, δώσ'το βρε παιδί μου μην το σκέφτεσαι, τόση έρευνα έκαναν κι αυτοί, χαμένη να πάει. Τόσα φυλλάδια εκδόθηκαν, τόσο χαρτί, τόσο μελάνι, τόση διακίνηση κι εμπορία, τόσα κυκλώματα, τόσες προμήθειες, τόσα πληρωμένα συνέδρια, τόσες επιταγές, τόσος κόπος, τόσο χρήμα, για να έρθεις εσύ τώρα να το αμφισβητήσεις το πολυαγαπημένο μας Πουστρέξ. Ή άσχετος θα 'σαι ή απλά δεν αγαπάς τους ασθενείς!!!!!!! Καθίκι!
Τα φάρμακα είναι η κατάληξη μιας από τις επιστήμες, της Χημείας. Γιατρεύουν όσους ανθρώπους έχουν την υποδομή να δεχτούν το κατάλληλο φάρμακο, την κατάλληλη ώρα, για την κατάλληλη ασθένεια. Είναι σαν τους υπολογιστές, τα computer. Δεν κάνουν αυτά που ΘΕΛΕΙΣ να κάνουν, κάνουν αυτά που τους ΛΕΣ να κάνουν.
Δε μπλέκω με χημικές δομές, Φυσική εξέλιξη και κλινικοεργαστηριακά διότι δε θα βγει άκρη. Το εμπόριο είναι Πίστη, Ελπίδα και αντίστροφα. Όταν στην Πίστη και στην Ελπίδα, πέσει και λίγο "λαδάκι", τότε το πράγμα "ρέει" καλύτερα. Όχι γενόσημα, Εθνόσημα, Κρατόσημα, Κομματόσημα θα παίρνουμε, είτε έτσι (ευνοημένοι Κολοσσοί) είτε αλλιώς (ευνοημένοι μεσάζοντες/μεταπράτες εγχώριων υποκαταστημάτων).

Πέρα από την πλάκα, πες εγώ δεν ξέρω τι λέω, ότι μου 'ρχεται στο κεφάλι, χαζαμάρες, ηλιθιότητες, αναξιόπιστες στον αέρα κατηγόριες, αφερέγγυος ον.
Το βίντεο πάντως αξίζει να το δείτε, να προβληματιστείτε μόνοι σας. Πράγματα που συνέβαιναν, και θα συμβαίνουν εσαεί, άλλοτε θα πιάνονται από τις Αρχές και άλλοτε όχι.  Θα έχουμε να δούμε πράγματα πάντως, στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: