ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ

Ο ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ







Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Χθεσινή πουτάνα, σημερινή κατηχήτρια

Ένα από τα πράγματα που ομολογώ αφόβως στον εαυτό μου είναι ότι είμαι "εύκολος" στην τυφλή βία. Παρασύρομαι σ'αυτή, είτε σε γήπεδα είτε στις κοινωνικές "αγανακτήσεις". Παρόλο που γενικά σαν άνθρωπος είμαι χέστης, δεν έχω μπλέξει σε σοβαρούς "τσαμπουκάδες", συχνά κυκλοφορώ σαν τον Νόρτον στο Fight Club. Τελευταίως επειδή μου έχει κοπεί η μαγκιά πολλάκις, κυκλοφορώ σαν τη βρεγμένη γάτα, τη χεσμένη γάτα, ήθελα να πω.
Σήμερα διαβάζω πρώτη φορά για τα γιαουρτώματα, τις εκσφενδονίσεις καρεκλών και τα βρισίδια σε παρελάσεις της Ρόδου, σε εορταστικά του Τυρνάβου, σε συναυλίες του Νταλάρα και αλλού. Οι Κωλοέλληνες, που έχω αναφερθεί, είμαστε όλοι. Και οι μετέχοντες και οι μη. Και οι ανέχοντες και οι μη έχοντες. Και οι πρώην βολεμένοι, νυν απολυμένοι, και οι διαρκώς και αενάως πλουτίζοντες πάνω στις πλάτες των κορόϊδων. Κωλοέλληνας είναι και ο Πολιτικός, που τ'αρπάζει, κωλοέλληνας κι αυτός που γλείφει για μια θεσούλα. Για τον εαυτό μου μπορώ να μιλήσω ξεκάθαρα, ξέρω το παρελθόν μου στη δουλειά, δεν κρύβομαι από αυτό. Ξέρω πόσο ζημιώθηκα που δεν συμμετείχα ποτέ σε κομματικές πλεκτάνες και πουστιές, αλλά φυλάω επιφυλάξεις για τον καθέναν από σας, που ψηφίσατε, που φιλήσατε τα κατουρημένα, που δεν αντισταθήκατε σε "δωράκια", που σπρώχνατε πλαγίως τους "δικούς" σας να φάνε την ουρά του άλλου, κτλ κτλ, να μην επεκταθώ περαιτέρω και χάσω τον αρχικό ειρμό.
Λοιπόν, όντως, αυτοί που "εξεγείρονται" και "βράζει το αίμα τους" από την αδικία, πιθανόν να είναι ο ΔΕΗτζής των 4500 ευρώ μηνιαίως ή ο εν εφεδρεία ξυσταρχιδιστής κλητήρας του Υπουργείου με 2000 ευρώ μηνιαίως και ωράριο 09:00-13:00, αντικείμενο; άγνωστο!.
Είναι πιθανόν να είναι οι φοβεροί οργανωμένοι του ΠΑΜΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ξέρω ποιας άλλης συνιστώσας. Δεν πηγαίνω με οργανωμένους, ακόμα και σε απεργίες. (Έχω αναφέρει παλιά, αν δεν απατώμαι, απεργία που πήγα με δικό μου πλακάτ, που έβριζε συνδικαλιστές γνωστούς, τους ξέρω προσωπικά, που τα'παιρναν και φώναζαν για τις "αδικίες εναντίον των εργαζομένων". Πώς το γλύτωσα το ξύλο εκείνη τη μέρα, από τα άλλα συντρόφια τους, ούτε κι εγώ ξέρω!) Τα γνωστά λοιπόν συνδικάλια (λέξη που ομοιοκαταληκτεί με τα "τσακάλια") "στήνουν" γεγονότα, εκδηλώσεις, αφενός να τρομοκρατούν αυτούς που θα τους "ενοχλήσουν" αφετέρου να καρπωθούν αγωνιστικότητα και μαχητικότητα στο κόμμα-μικρομάγαζο-αριστερή γωνία, όπως έρχεσαι.

ΟΚ. Παρακάτω. Βέβαια, θα δει κανείς ότι σ'αυτόν το μικρό πυρήνα των προβοκατόρων (τι περίεργο! προβοκάτσια καταγέλλουν και οι μεν και οι δε, αγαπημένη δικαιολογία εκατέρωθεν) συγκεντρώνεται, παρασύρεται να το πω, μάλλον, ένας κόσμος, μια μάζα καλύτερα, που πραγματικά που νοιώθει ίσως την αδικία και θέλει να την εκφράσει. Μια αδικία, ένα σφίξιμο στο λαιμό, στην τσέπη, στο μέλλον του. Αν θέλεις να δεις το πράγμα μονόπλευρα, λες είναι στημένο το θέμα κι έκλεισε. Καταγέλλεις και το γνωστό ύποπτο και είσαι καλά. Δε σε συμφέρει να σκεφτείς, σαν άνθρωπος του συστήματος, είτε σε έβαλαν υποχρεωτικά να στέκεσαι σα βλάκας σε μια "εξέδρα επισήμων" είτε εθελοντικά προσφέρεις δωρεάν τραγούδια, ότι ΜΑΛΛΟΝ υπάρχει και κόσμος, σαν κι εμένα. Που θα δει γιούχα και θα εκτονωθεί, που δεν το νοιάζουν οι συνέπειες, που θα σπάσει και κανα κεφάλι, όχι όποιο-όποιο, του Χατζηγάκη, του Βενιζέλου, του Διοικητή της ΔΕΚΟ που του το παίζει αυθεντία και δερβέναγας, του φιλολαϊκού αριστερού με τη δεξιά τσέπη, του επιχειρηματία των ΜΜΕ που ροβολογάει τα πράϊτα με θράσος (βέβαια ενημερώνομαι ότι αυτός έχει ζόρικους μπράβους, δεν είναι κανας "γύφτος" να περιμένει τα αστυνομόπαιδα του Παπουτσή, προσλαμβάνει τη "δυνατή Νύχτα", νοικιασμένους κατευθείαν από το "μαγαζί" πρώην αρσιβαριστών με μετάλλια).

Αυτό που προκαλεί σε μένα τεράστια οργή, είναι όμως χαρακτηριστικό της αμνησίας αυτού του ηλίθιου έθνους, που θα πάει στις επόμενες εκλογές να ξαναψηφίσει Γιωργάκη ή Βενιζέλο, Αντωνάκη ή Κουβέλη (γιατί λέει από μέσα του, εεε, κάτι πρέπει να ψηφίσω κι εγώ!).
Κάθεται και ακούει όλες αυτές τις παπαριές για το "μαζί τα φάγαμε" ή "έχει ευθύνες και ο ελληνικός λαός", κάθεται και ακούει τα περί "σωτηρίας της χώρας από τη χρεοκοπία", της "μεγάλης προσπάθειας να παραμείνει η χώρα στο ευρώ" και τέλος πάντων αφού θέλουμε να σας "Σώσουμε" (;;;!!), εσείς γιατί δεν ...κάθεστε (στήνεστε) και αντιδράτε βιαίως και προκλητικώς;;;;;;;;
Καθόμαστε και ακούμε τις χθεσινές πουτάνες να μας μιλάνε για Ηθική, τις χθεσινές Ξετσίπωτες Πόρνες της Πολιτικής (και ΦΥΣΙΚΑ δεν εννοώ μόνο τους πολιτικούς-βουλευτές-διορισμένους διοικητές, εννοώ όλους όσους ανάμεσά σας χρησιμοποίησαν το διαβόητο Κόμμα, σαν όχημα ανόδου, όλους τους ανάξιους πρώην απόφοιτους Γυμνασίου, νυν διευθυντές Εφοριών) να μου μιλάν ότι "Ααααα τώρα πρέπει να είμαστε οικονομικά συνεπείς, η Ευρώπη μας παρακολουθεί, πρέπει να μετράμε τα πάντα, να μην ξεφεύγει τίποτα, βέβαια, πώς;; τι περίμενες μια ζωή ασυδοσία;;;".
Κατάλαβες;;; Οι χθεσινές ΠΟΥΤΑΝΕΣ, σημερινές κατηχήτριες. Οι ίδιοι άνθρωποι που θες από ασχετοσύνη και μόνο, θες από κουτοπονηριά, θες από αλλαζονεία, θες από αδηφαγία, τα έκαναν τόσο χάλια, που 65.000 βρισιές δε φτάνουν να ορίσουν το μέγεθός του, οι ίδιοι άνθρωποι αυτοί επικαλούνται την κατάσταση ανάγκης, Πολέμου συχνά τη χαρακτηρίζουν, για να μας πείσουν ότι αυτοί οι ίδιοι θα μας σώσουν και ότι όσοι αντιδρούμε, γιαουρτώνουμε, εκνευριζόμαστε, μάλλον θέλουμε το κακό της χώρας, ή είμαστε πράκτορες των "σκοτεινών Δυνάμεων" που θέλουν τη διάλυση της χώρας. Να σε κάψω Γιάννη, να σ'αλείψω να γιάνει!
Και φυσικά μιλάω για κάθε χώρο εργασίας, για κάθε παραγωγικό (άλλη ξεχασμένη και παραφρασμένη λέξη εδώ!) χώρο, για κάθε γραφείο, για κάθε μικρο- ή μεγαλο- κατάστημα , που εξακολουθεί να δίνει ψίχουλα "Έργου" ή άλλου ισοδύναμου. Σε κάθε τέτοιο μέρος, υπάρχουν λίγοι ή πολλοί που με την ανοχή ή και την υποβοήθηση των Κομμάτων, των Μηχανισμών τους, της Έλλειψης Εφαρμογής Δικαίου, της Ανοχής των φοβισμένων διπλανών, έκαναν σημεία και τέρατα, το 'βγαλαν τα μάτια, που λένε, το ξέσκισαν, το καταξέσκισαν, αλλά τώρα είτε από μεταμέλεια (ναι, σιγά, ακόμα θα τρώνε!) είτε από διάθεση παραμονής στην καρέκλα, αλλάζουν ρόλο και από "τα κάνω όλα και είμαι από χωριό" γίνονται δεξιότεροι της δεξιάς, βασιλικότεροι του βασιλέως. Μπροστάρηδες στη μάχη της διαφθοράς, διατεθειμένοι να βάλουν το μαχαίρι στο κόκκαλο, αποφασισμένοι να συγκρουστούν με το κατεστημένο και τα συμφέροντά του............
Τι ηλίθιες εκφράσεις. Ηλίθιες και κενές. Βέβαια στα κορόϊδα σαν κι εσάς (όχι εσάς προσωπικά, εσάς γενικά) τους δίνουν την απαραίτητη δόση ναρκωτικού για να πάτε να τους ξαναψηφίσετε. Αλλά μέχρι πόσο πια θα πιάνει το κόλπο;;;
Παραδείγματα έχω πολλά, τα ξέρετε όμως κι εσείς, δε χρειάζεται. Αλλά τα λέμε και τα ξαναλέμε και τα ξαναεπαναλαμβάνουμε άμα συμβεί κάτι, σαν να τα είχαμε ξεχάσει (και όντως έτσι συμβαίνει!) και ξαναμανα "κάποιος είπε έτσι" και "ααα ναι, γίνονται τέτοια πράγματα;;;;". Χέζουν οι αρκούδες στο δάσος, μανδάμ;;;;;; Μπορεί να αλλάξει ποτέ αυτός ο Νεοέλληνας;;; Εννοείται πως όχι!

Λέξη "βρώμικη" στην Υγεία, αλλά παραγωγική στο χώρο της ενδυμασίας είναι και η λέξη Φασόν. Ψάξτε, ρωτείστε. Είναι ακριβώς η ίδια ιστορία με την Οικονομία. Όταν πριν δύο χρόνια έπαιρναν Όρκο οι Πάνσοφοι και Πά(ν)σοκοι πολιτικοί ότι δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομύριο να γίνει Αναδιάρθρωση κατ΄ άλλους Αναπροσαρμογή Χρέους, ότι αυτό σημαίνει Χρεωκοπία, ότι αυτά που τα γράφουν αυτά είναι οι εγκάθετοι, αυτοί που κερδοσκοπούν στην αποτυχία της χώρας, αυτοί που θέλουν το κακό της, με λίγα λόγια η λέξη Αναπροσαρμογή είναι κακή λέξη, πιπέρι στο στόμα, φτου κακά!. Κι όταν φυσικά και αυτονόητα ήρθε η ώρα της Αναδιάρθρωσης Χρέους, Όλοι οι πολιτικάντηδες (βουλευτές, νυν'πρώην, παπαγαλάκια, δημοσιοκάφροι) ΠΟΤΕ δεν είπαν την ίδια λέξη, την είπαν χαριτωμενίστικα Κούρεμα (εμείς οι έλληνες είμαστε επιρρεπείς και στα αστειάκια και στις σάχλες), οι πιο μάγκες την έλεγαν haircut (μη μας πουν και βλάχους).
Έτσι ακριβώς για να μην πουν τη λέξη Φασόν και ξυπνήσουν μνήμες διαφθοράς, την είπαν όμορφα-κομψά, γενόσημο!! Ωωωωω, τι ωραία είναι η γλώσσα, δε μιλάει με αργκό δικέ μου ο Πολιτισμένος Κλέφτης, χρησιμοποιεί άσπρα γάντια  όταν κλέβει, δεν είναι λιγδιάρικο κλεφτρόνι. Γενόσημο, ποτέ Φασόν, φτου κακά!!!!
Οι ίδιοι γιατροί και φαρμακοποιοί, κυρίως της επαρχίας (όχι ότι και οι πρωτευουσιάνοι δεν έφαγαν)  που έβγαλαν αμύθητες περιουσίες από τα φασόν φάρμακα, πάνω στους αδαείς και αμόρφωτους γέροντες και μη, που κατά πάσα πιθανότητα δε χρειάζονταν, αλλά να που λίγο πίεζε ο άρρωστος ( ε καλά, δε θα με δώσεις κανα φάρμακο ρε γιατρέ;;;) να που λίγο "έσπρωχνε" και ο μικρο-φαρμακάς της μικρο-φαρμακευτικής εταιρείας εισαγωγής εδώδιμων και αποικιακών κάτι-σαν-φαρμάκων και τρελάθηκαν να γράφουν συνταγές επί συνταγών, είναι ακριβώς οι ίδιοι που τώρα "διαμαρτύρονται" για τα νομοσχέδια που θα "βλάψουν" τους ασθενείς "τους", που τόσο τους υπεραγαπούν (που είναι διατεθειμένοι να δώσουν ακόμα και τα κότερά τους ή τις βίλες τους ή τα πανάκριβά >3 αμάξια τους για να δίνονται τα "καλά" φάρμακα ακόμα κι αν τα πληρώνουν αυτοί από την τσέπη του)....................... Αυτό το τελευταίο παρακαλώ να διαγραφεί από τα πρακτικά, διότι ξέφυγε λίγο. Ίσως ήταν κάποιος αριστεροσοσιαλιστικός ενθουσιασμός, αιθεροβάμων και ουτοπικός. Ελπίζω να μην ξαναεπαναληφθεί, μη λέμε και υπερβολές....!!!!!

Ξανά πάλι πίσω. Οι Φασονατζήδες ΙΚΑτζήδες, με τις ουρές πρωϊ απόγευμα, και τα φάρμακα-φασονοποιία-εργολαβία πρέπει τώρα να διαλέξουν δραστική Ουσία.
-Όχι ρε πούστη μου, Λέει ο επιστήμων, ποιος ψάχνει τώρα τι έχει το φάρμακο μέσα, εγώ Πουστρέξ το ήξερα, Πουστρέξ το έγραφα, ούτε που θυμάμαι τι κάνει, τι έχει, ο Πουστρεξάς με πήγε 26 συνέδρια, εμένα, τη γυναίκα μου τα παιδιά μου, την πεθερά μου, εμμ γλυκάθηκε κι αυτή ήθελε συνέδριο να μορφωθεί, τι γαμπρό γιατράρα έκανε, τώρα που να ψάχνω τι έχει μέσα αυτό. Άσε που τώρα δε με στείλει και πουθενά. θα τα "σπρώχνει" στο γραφείο Προμηθειών.........
Οι άλλοι τώρα, οι "καλοί", οι αυτοί των Πολυεθνικών, οι με τα μεγάλα ονόματα (σιγά μην πω, τον μπελά μου γυρεύω;;;), οι Κολοσσοί της Φαρμακοβιομηχανίας, με τις μεγάλες τιμές μετοχών και τα μεγάλα κέρδη στη Wall Street, με τους τεράστιους τζίρους σε χώρες που ανθεί η Διαφθορά, Κένυα Νιγηρία, Ελλάδα, οι φοβεροί και τρομεροί μεγαλοεπιχειρηματίες που ξεπλένουν με αθλητισμό και αγαθοεργία, είναι αυτοί που χρόνια σπονσοράρουν Καθηγηταράδες και Διευθυνταράδες, με καμμιά φορά παντελή άγνοια, αλλά τις περισσότερες φορές με μια ικανοποιητική ημιμάθεια, αρκετή να πείσει τους ακόμα πιο αδαείς (πάντα η Κατάρα της Ελλάδας, στους τυφλούς να βασιλεύει ο μονόφθαλμος!!!!!!, ποτέ δε θα ξεπεραστεί αυτό). Αυτοί τώρα οι "άλλοι", οι "καλοί" "επιστήμονες" αρκούνται στις πληρωμένες από τις ίδιες τις Εταιρείες μελέτες και δίνουν το φάρμακο το καλό, "το πρωτότυπο", το "γνήσιο", το "καλά μελετημένο για παρενέργειες και διάφορα άλλα". Φυσικά με το αζημίωτο, παιδιά είμαστε. Αυτοί κι αν ξέρουν το Σύστημα!!!!! Τόσα δίνω, πόσα θες, στα Λαδάδικα πουλάν αυτό που θες!!!!! Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η Siemens, τόσες ορθοπαιδικές εταιρείες η προμήθεια στάνταρ 20-25%, οι αχόρταγοι έπαιρναν και 30%, αλλά είπαμε, στην επαρχία, τόσοι μεσάζοντες είναι να ταϊστούν, τόση προμήθεια του διοικητικού, τόση του φαρμακοποιού, τόση του γιατρού, πάλι κερδος έχουμε. Μα από πού τα παίρνουν, ρωτάει το κορόϊδο ο Μικρόνοος έλλην Ασθενής;;;; Μα τα Ασφαλιστικά Ταμεία τι τα έχουμε;;; Μα έχουν λεφτά, ξαναρωτάει ο ηλιθιέστερος των Βαλκανίων, αφού κανείς δεν πληρώνει εισφορές;;;;;
Και τότε ακούστηκε φωνή εν τω Ουρανώ, Κουτρουμάνης ομίλει και λέγει υμάς την βαθειάν αλήθειαν: "Υπήρχε πάντα ένα πρόβλημα με την επαναχρηματοδότηση του χρέους των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά διευκολυνόταν στον προϋπολογισμό είτε με απευθείας κρατική χορήγηση είτε με ανάθεση σε επόμενη ελλειματική αξιολόγηση".......και όποιος (δεν) κατάλαβε, κατάλαβε.
Υποσημ. Διαβάστε εδώ,  μήπως ψυλλιαστείτε ότι γενόσημα-ξεγενόσημα, πρωτότυπα-ξεπρωτότυπα, όσοι είναι να φάνε, θα φαν, εφόσον το Σύστημα θα δουλεύει για αυτούς. Δεν έχει σημασία η λέξη, η προέλευση, η (τζάμπα) συζήτηση. Οι "επιστήμονες" θα γίνουν πάλι το όχημα να τρώνε αυτοί που πρέπει, οι ευνοημένοι της αναμπουμπούλας, οι αιώνιοι Λύκοι της Παρασκηνιακής και Διακομματικής Ρεμούλας σε κάθε πόστο.
Παρόμοι Ζήτημα με τις Πουτάνες του Συστήματος παρουσιάζεται τώρα και με το Εμπόριο. Τους Άρχοντες της Αγοράς, τους μεγαλο- ή μικρο-επιχειρηματίες, τους μεγαλο- ή μικρο-παραγωγούς, τους ενδιάμεσους, τους μεσίτες, τους από κομματικόν χωρίον εις χωρίον "διευθετητές οικονομικών/φορολογικών/δικαστικών ή άλλων τινών εκκρεμοτήτων", τους μεσάζοντες, τους λέγαμε παλιά και χοντρέμπορους. Τώρα που ξεβολεύτηκε κι ο αγρότης με τα αμάζευτα κεράσια, που τα 'κανε τάτσι-μίτσι-κότσι με τον τοπικό γεωπόνο-άρχοντα των επιδοτήσεων, αλλά και των Αποζημιώσεων-τώρα που μπήκε το (αμάζευτο) αγγούρι εκεί που όφειλε, τώρα τα δίνει μόνος του, σε χαμηλότερες τιμές, παρακάμπτοντας τα κυκλώματα και τις διαδικασίες διανομής, λαϊκές, μανάβηδες, σούπερ κτλ. Περίεργο που το ΚΚΕ αντέδρασε, περίεργο και που τα κανάλια το "αγκάλιασαν". Ο κόσμος αγοράζει, άλλοι διαμαρτύρονται. Γύρω γύρω όλοι, στη μέση η πατάτα. Τώρα σχέδιο είναι η κουβέντα για "την ποιότητα της πατάτας". Ακριβώς όπως παραπάνω με το φάρμακο. Θυμήθηκαν να μας πουν ότι "η ποιότητα Αυτής της πατάτας δεν είναι διαπιστωμένη, μπορεί να μην έχει περάσει ελέγχους" και τα τοιαύτα........Χαζαμάρες..........Όταν μας πουλούσαν τις σκόνες τις Βουλγαρίας για αγνό ελληνικό γάλα, ή το καλαμπόκι της Γιουγκοσλαβίας για Βεροιώτικο, Αλεξάνδρεια μεριά, (παλιά, όχι τώρα, που ούτε και ξέρω αν φυτεύει κανείς τίποτα πια) ή ανεχόντουσαν οι ίδιοι οι παραγωγοί να τα ξεπουλούν στις μεγάλες Εταιρείες με εκβιαστικούς συμβιβασμούς, πατώντας στην αμορφωσιά τους ή στην "σφυρίζω κλέφτικα" αδιαφορία των Συνεταιρισμών (έχουν δει τα μάτια μας, είχαμε και μεις θείο στον Αγροτικό Συνεταιρισμό, τι;; μόνο εσύ;;;), να μη μιλήσω για τα καπνά, γιατί θα κλάψουν μανούλες, και γιαγιούλες που γίνονταν τα χέρια τους μαύρα από το σπάσιμο, χρόνια ολόκληρα, για να τους τα τρώνε, τον κόπο και το μόχθο, οι διανομείς, οι μεσάζοντες, χρόνια ολόκληρα, δεκαετίες, αυτή η γαμημένη η αναδιάρθρωση της αγροτικής μας παραγωγής, που δεν έγινε ποτέ και που εκεί που αναθαρρήσαμε κάποιοι ότι τώρα με τις βιολογικές καλλιέργειες θα μπει ίσως μια τάξη στον κάμπο, εκεί έκατσε το Χρηματιστήριο, έθρεψε γενιές τεμπέληδων αγροτών, με το τρακτέρ να αράζει στην Καφετερία της Πλατείας και τους φραπέδες κουβάδες στα γραφεία των τοπικών κομματαρχών για να εξασφαλίσουμε την πιστοποίηση...............
Θα έλεγα κι άλλα για τις Εφορίες, τα Κτηματολόγια, τις περιουσίες της Εκκλησίας (εκεί κι αν δεν υπάρχει πουτανιά, αλλά επειδή είναι μόνο άντρες, πώς να το πεις;;), για τα Υπουργεία και τους Διευθυντές με τα Προγράμματά τους, για τα Σχολεία, τους Δασκάλους (α ρε Δάσκαλε που δίδασκες, το πρωί δάσκαλος, το βράδυ κομματόσκυλο, το πρωϊ μαθήτρια το βράδυ πόρνη), τους Μηχανικούς μας με τα αδιανόητα Επιμελητήρια και τους Κώδικες Συμβάσεων Έργου, αλλά πού να τα πιάσεις όλα αυτά, θες έξι μπλογκ..............


Όλες οι πουτάνες, (τις θυμόμαστε όλες τις προηγούμενες αναρτήσεις, "μεγάλη λέξη" κλπ, ή να την ξανακάνω reminder, δεν ξέρω) όλες οι παλιές, οι χθεσινές πουτάνες, σήμερα μας κατηχούν για την αλλαγή της κακής μας νοοτροπίας. Διάβασα λίγο μια συνέντευξη του Πεπελάση, άκουσα και λίγο Ράμφο στην TV (φτου κακά, παρεπιμπτόντως λόγω ανάγκης και όχι επιλογής, έχω να δω τηλεόραση περίπου 3 βδομάδες----άντε καλά ψέμμα είδα το ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ πριν μια βδομάδα).
Ο 90χρονος Πεπελάσης (ψαξτε την βρείτε στο TVXS είναι) εξηγούσε την απαισιοδοξία του με βάση τις υπάρχουσες πουτάνες, εεεε με βάση το υπάρχον πολιτικό/διοικητικό προσωπικό, έλεγε για τα τραγικά λάθη Ανδρέα-Σημίτη-Γιωργάκη, όχι φυσικά μόνο από τάχαμδήθεν αφέλεια και απερισκεψία, αλλά από καθαρό και γνήσιο δόλο, οικονομικής φύσης. Εγώ τα ακούω και τα μεταφράζω. Όταν κάποιος κύριε μου, τα έχει κάνει σκατά, έχεσε όλον τον κόσμο, έφαγε μες στα σκατά, κοιμήθηκε μες στα σκατά, δεν το βάζεις μετά στο σαλόνι να σου κάνει κήρυγμα περί καθαριότητας. Δε φέρνεις την Πουτάνα που έχει πάει με όλο το χωριό, που έχει ξεκωλιαστεί με κάθε κυβέρνηση, με κάθε δήμαρχο, με κάθε νομάρχη,  με κάθε καρεκλάτο,  δεν τη φερνεις στην εκκλησία, στον άμβωνα να λέει για την Αποχή από το Σεξ κατά τη διάρκεια της νηστείας....Πώς να το κάνουμε;;;;

Εμείς τώρα, σαν πελάτες, πώς να αντιδράσουμε στην Πουτανιά αυτή;;; με καθωσπρέπει εκφράσεις, με ευγένειες και αβρότητες, έτσι δεν είναι;;; Να μη χαλάσουμε το κλίμα των φιλοφρονήσεων. Συγκρούστηκα πριν μέρες με την τοπική $#@^%$&, και όταν τη ρώτησα "γιατί μήπως δε λέω την αλήθεια;;;" μου απαντά "Όχι, δε λέω, αλλά δεν την είπες κομψά!!". Αυτό είναι δηλαδή, πρέπει πάντα στα πλαίσια της διπλωματίας, για να μην φτιάχνονται αμυντικοί μηχανισμό, να στρογγυλεύουμε τις γωνίες, να τις κάνουμε κομψές, να μη θίγουμε ανθρώπους και υπολήψεις, κάθε σχέση με πραγματικά πρόσωπα και καταστάσεις είναι τελείως συμπτωματική. Π.χ.  Θες να πεις τον Τεμπέλη του Δημοσίου "δούλεψε ρε τεμπέλη αλλιώς θα απολυθείς". Πρέπει σύμφωνα με τον κώδικα (όχι του σαβουάρ βιβρ, τον άλλον του σαβουροβιβρ), να πεις: "Εεε ξερεις, σε περίπτωση που, υποθετικά μιλάμε τώρα, δεν αφορά εσένα, γενικά, ξέρεις εαν θα μπορύσες να δούλευες, όχι εσύ, εσυ δουλεύεις, ξέρω, λέμε για τους άλλους τώρα, αν θα μπορούσε να γίνει μια δουλειά σήμερα, δηλαδή όχι ακριβώς σήμερα, να, κάποτε, ξέρεις, θα ήταν ωραία να τελείωνε, μήπως και προλαβαίναμε την προθεσμία, μην τυχόν και μας διώξουν, όχι εμάς, εμάς αποκλείεται, μας το είπαν οι συνδικαλιστές, η μονιμότητα στο δημόσιο δεν καταργείται, ο Θεός ο ίδιος να κατέβει, απλά λέω, μήπως να το σπρώχναμε σε καναν άλλον, μπας και το κάνει αυτός λίίίγο πιο γρήγορα;;;;;;;;;;;;;;;;;;!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

Αυτή είναι η ευγένεια που θέλουμε, έτσι;;; Μη χαλάμε τις καρδιές μας και τις φάτσες μας με ένα παλιο-ξινο-γιαούρτι! Γιατί να μουτζωνόμαστε άδικα, πες το με ένα mail, κάνε την καταγγελία σου στο Συνήγορο του Πολίτη, βρες έναν δικηγόρο (άνθρωποι είναι κι αυτοί, να μη δουλέψουν;), κάνε παράπονο στο δήμαρχο Μπουτάρη, θα σε νοιώσει, μην καταφύγουμε στην ωμή βία, στα τυφλά χτυπήματα, στην αναρχία. Είναι ανεξέλεγκτες καταστάσεις, δεν ξέρεις βρε παιδί μου, πού θα οδηγήσουν.............Δε ξέρω, ισως και έτσι να είναι σωστό. Καταθέτω και σχετικό κόμικ
























Τέλοις πάντου, νομίζω ότι και η υπομονή έχει τα όρια της, και μια κοινωνία αμόρφωτη, αδιαπαιδαγώγητη με ταγούς κουτόπονηρους, θεόχοντρους και αμαρτωλούς ακόμα λιγότερα όρια. ποια όρια;; τα ξεχείλωσε τρώγοντας! Οπότε είναι θέμα ημερών, βδομάδων, αν δε μας προλάβουν οι στάχτες-στα-μάτια-εκλογές, νομίζοντας ότι ψηφίζοντας Κουβέλη ή ακόμα χειρότερα Σαμαρά ή Τσίπρα, κάτι θα αλλάξει. Θα πεις ωραία ρε μεγάλε, να καταργήσουμε τις εκλογές, αυτόν τον Ύψιστο Δημοκρατικό Θεσμό (μούφααα!!), και μετά τι;;; να σφαχτούμε για το ποιος θα πάρει την σύνταξη;; Εγώ προτείνω μαζώξεις, τοπικά και μικροκοινωνικά, να απέχουμε από τις εκλογές, έως ότου αποφασιστεί να δουλέψει το Σύνταγμα, να δικαστούν άνθρωποι, να καταδικαστούν κλέφτες, να, να, να, να και άλλα εκατομύρρια ρομαντικά να, δισεκατομύρια σκέψεις μη πραγματοποιήσιμες και αδιανόητες. Επομένως ψηφίστε, να δούμε.
(Κάποτε έβλεπα το Λεβέντη, ναι το γνωστό γραφικό πολιτικό, να διερωτάται σε μια εκπομπή του: " Μερικοί απορούν και θυμώνουν που τους αποκαλώ Ζώα!!!!!!!!" μιλώντας για ψηφοφόρους του Ανδρέα και του Μητσοτάκη. Τώρα που το σκέφτομαι, δύσκολα κάθεται ο άλλος, να τρώει βρισίδι. Μόνο οι πολιτικοί το έχουν καταφέρει αυτό, να τους βρίζεις και να λένε δε πα να βρίζετε, εμένα πάλι θα ξαναψηφίσετε. Οι υπόλοιποι παλιά είχαμε τσίπα, τώρα μοας δουλεύουν γαζί, μας φτύνουν αυτοί στα μούτρα και μόλις κάνουμε καμιά κίνηση, να έτσι σα μούτζα, σαν "αχ μου παράπεσε το γιαουρτάκι", το κάνουν θέμα και μας λένε κάφρους και απολίτιστους)
υπάρχει άνθρωπος, στη δουλειά μου που έχει δει το βρώμικο σύστημα σε όλο, αλλά σε ΟΟΟΟΟΟΛΛΟΟΟΟΟΟΟΟ το μεγαλείο του και  γυρνάει δεξιά-αριστερά και λέει "μην τυχόν ψηφίσει κανείς αριστερά, ψηφίστε Πασόκ, ΝΔ, ότι άλλο θέλετε, όχι πάντως αριστερά". Σκέψου πόσο ανίκητο είναι το άτιμο, που μπορεί το χειρότερο εχθρό του, να τον κάνει να δουλεύει υπέρ του. Μιλάμε για χρόνια εξάσκησης. Α ρε μεγάλε Ανδρέα, το 'στησες ωραία. Και με την πουτάνα και με το κατηχητικό. Και με τη Λιάνη και με το Σεραφείμ. Δίδαξες πολύ κόσμο. πριν από σένα, μόνο η Δεξιά και οι λοιπές φασιστικές δυνάμεις ωχριούσαν στα μετέπειτα τέκνα σου. Ζήτω το Έθνος, Ζήτω η Πατρίδα, Ζήτω ο Εθνικός Σοσιαλισμός, ο Ελληνικός Σοσιαλισμός, Ζήτω η Ευρώπη, Ζήτω που καήκαμε

Πότε να βρεθούμε, σε ποιανού σπίτι να στηθώ για να εκτονωθώ, σε ποιον να πρωτοπετάξω σάπια αυγά, ποιον υψηλά ιστάμενο πρέπει να κλωτσήσω για να με πάνε στο Τμήμα, πότε θα πάρω εγώ εκδίκηση για αυτά που γίνονται;;;;;; Είναι μόνο μερικές από τις επικίνδυνες απορίες που έχω αυτον τον καιρό, εγώ, ο χέστης, ο φοβιτσιάρης μοναχικός τύπος, ο "που δεν μπλέκει σε τσαμπουκάδες". Με βλέπω στην Τούμπα σε κανα ματς με τον Ολυμπιακό......Εκεί δεν ξεδίνουν όλοι;;;;;;; Έτσι δεν μας έμαθαν;;;;;;;;;;

Ειρήνη υμίν (ναι, καλά, μη φας, έχει Πάγκαλο στιφάδο). Ου να χαθείς κανίβαλε, άγριε, μάο-μάο.......

Δεν υπάρχουν σχόλια: