ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ

Ο ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ







Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Η κυριαρχία των Τευτόνων Νο 2 (Η Άνοδος του Δ' Ράιχ)

Βρετανικές εφημερίδες (ταμπλόιντ και μη) γράφουν σήμερα: (κλεμένο από το TVXS.gr)
«Η άνοδος του Δ’ Ράιχ: πώς η Γερμανία χρησιμοποιεί την χρηματοπιστωτική κρίση για να κατακτήσει την Ευρώπη» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της βρετανικής Daily Mail, ενώ οι Times υποστηρίζουν ότι προϋπόθεση για τη διάσωση της ευρωζώνης είναι η έξοδος της Γερμανίας από το ευρώ. Οι Financial Times, πάλι, μετά και την προχθεσινή πρωτοβουλία Μέρκελ – Σαρκοζί, γράφoυν πως η Γερμανία εδραιώνει διαρκώς τη θέση της στην Ευρώπη, την ώρα που η Γαλλία ευθυγραμμίζεται με αυτήν.

Εδώ και αρκετά χρόνια, αυτές τις σκέψεις τις κάνει ένα μεγάλο ποσοστό Ευρωπαίων πολιτών. Οι Έλληνες ως πιο χρυσόψαρα και έχοντας "παραδοσιακά" (;;!!) καλές σχέσεις με τους Germani, είναι λιγότεροι αιχμηροί στα σχόλιά τους. Υπ'όψη ότι ιστορικά η λέξη germani στα λατινικά σημαίνει "γείτονες" ή "αδέρφια". Οι Ρωμαίοι δηλαδή, καλοπιάνουν τα βαρβαρικά φύλα που πέρασαν το Ρήνο κι έφτασαν στα σύνορά τους, ονομάζοντάς τους αδερφούς γείτονες, και πληρώνοντάς τους αδρά, ώστε να μην δέχονται επιθέσεις. Το ίδιο κληροδοτήθηκε και στους Βυζαντινούς. Πολιτική κατευνασμού, διαχρονικά!
Μεσολάβησε εν τω μεταξύ και η Κατοχή, το μεταπολεμικό κύμα μετανάστευσης, η περιβόητη υπογραφή της σύμβασης από τον Καραμανλή για τους Gastarbeiter, η επιστροφή των μεταναστών, που ειρωνικά τους αποκαλούσαμε Λαζογερμανούς, και η τεράστια συμμετοχή της Γερμανικής Βιομηχανίας στην "ανάπτυξη;;;" της Ελλάδας στις δεκαετίες '80 και '90.
Σήμερα που μάθαμε (ή δε μάθαμε ποτέ) πού πήγαιναν τα λεφτά της Siemens, της Deutche Telekom, των γερμανικών υποβρυχίων, σήμερα που καταλάβαμε (ή δεν καταλάβαμε ακόμα) τι σόι υλικό μας πουλούσαν, διάτρητο C4I, υποβρύχια που γέρνουν, τηλεφωνικές γραμμές που παρακολουθούνται (μας είπε κανείς ότι ελεγχθηκαν και οι κρατικές γραμμές, εκτός από τη Vodafone),
ποιος κατηγορεί εκείνον που θα βρίσει τους εγχώριους (κυρίως) Εφιάλτες, αλλά και τον Αποικιοκράτη Ευρωπαίο, που σου πουλάει χάντρες (καλά, ας μην τα παραλέμε, 80 δις δεν είναι και απλές χάντρες) και σου παίρνει κυριαρχικό δικαίωμα.
Οι Γερμανοί όμως δεν είναι μια απλή υπόθεση. Όπως και στο προηγούμενο παραμύθι http://oudenoida.blogspot.com/2011/08/1.html, οι χώρες, ανάμεσά τους και η überalles Deutchland, είναι απλά εργαλεία στα χέρια των τραστ, των καρτέλ, των διεθνών οικονομικών consortium, όπως θέλετε πείτε τα. Είναι πραγματικά αστείο, θανατερά αστείο, στον 21ο αιώνα, τον αιώνα μετά τον εικοστό, που είδαμε πώς "χρησιμοποιήθηκαν" οι εθνικές διαφορές προς όφελος των οπλοβιομηχάνων ή των κατασκευαστών υποδομών, είναι τραγικά αστείο να μιλάμε ακόμα για το Κράτος (τη Δύναμη δηλαδή) των Κρατών, είτε εθνικών είτε των λεγόμενων ομοσπονδιακών, π.χ. στην Ε.Ε.
Οι Τεύτονες, οι Γερμανοί, αυτή τη στιγμή εκφράζουν το άρμα της ανάπτυξης στην Ευρώπη. Ποια είναι αυτή η ανάπτυξη, θα σας το πω σε άλλη ανάρτηση, από ένα ταξίδι που έκανα στο Βερολίνο.
Το γεγονός ότι φοβούνται τη Γερμανία, άνθρωποι διαφορετικού υπόβαθρου, από διάφορες θέσεις, σε διάφορα σημεία του κόσμου (πλην Κίνας-Ρωσίας), από τους ανυπεράσπιστους πολίτες-φορολογούμενους έως τις εθνικές κυβερνήσεις και τα μεγάλα funds. Οι διαβόητοι χρηματοοικονομικοί αναλυτές, για τους οποίους όλοι είμαστε νούμερα, τα πάντα είναι νούμερα, νίπτουν τας χείρας των και προβλέπουν σαν Κασσάνδρες επιστροφή της Ύφεσης, ελάττωση της κατανάλωσης, πτώση των Χρηματιστηρίων. Αυτό που πιθανόν να εννοούν είναι ότι εάν δεν μπορέσει το διεθνές τραστ να καταβάλλει λαούς και κοινωνίες, μέσω των πολιτικών τους υποχειρίων, τότε η μόνη λύση είναι ένας ακόμα πόλεμος.
Η προϋπόθεση για μια Ένωση είναι πάντα η Αλληλεγγύη. Στη δική μας πολύπαθη ήπειρο, όχι μόνο αλληλεγγύη δεν υπάρχει, άλλά παραμένει χώρος πειραματισμών και μάλιστα από άπειρα (ή σικέ) εργαστήρια. Το νέο κοινωνικό συμβόλαιο (άλλη ανάρτηση αυτή) πρέπει να το "φάνε" οι λαοί, θέλοντας και μη, πεινάνε δεν πεινάνε. Η πίεση μέσω της Οικονομίας, μέσω της ύφεσης, του Πληθωρισμού, της Ανεργίας, μέσω του υπερχρεωμένου νοικοκυριού, του δανεισμένου σπιτιού κι αυτοκινήτου, χτυπάει στο μεδούλι τον υπερκαταναλωτικό άνθρωπο της ψευδο-ευμάρειας. Η υγιής αντίδραση ίσως θα μπορούσε να προέλθει από την αυτοσυντήρηση, την αυτάρκεια και τον επαναπροσδιορισμό των αναγκών μας. Αντίθετα, οι περισσότεροι από μας, Έλληνες, Βαλκάνιοι, Ευρωπαίοι, και λοιποί Παγκόσμιοι, θα συγκρουστούν για κεκτημένα δεκαετιών, που δε δικαιούνται, για μονομερή και ευνοϊκή αντιμετώπιση, που δεν την άξιζαν, για να υπερασπιστούν αυτά που δεν τους ανήκαν εξαρχής. Οι κολοσσοί κεφαλαιοκράτες δεν έχουν παρά μια επιλογή. ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ άνευ όρων. Αν μπορεί αυτή η καταστολή να γίνει στα πλαίσια μιας Δημοκρατίας (τι κοροϊδία!!), με αστυνομίες, χημικά, ξύλο, ή και ήπιους φόνους (βλ. Λονδίνο, Αθήνα), καλώς. Αλλιώς, οι προβοκάτορες καραδοκούν. Λίγο θέλει ο κάθε ανεγκέφαλος να σπάσει έναν ραδιοσταθμό στη Φλώρινα, να ανάψει μια εστία στην Αλβανο-σκοπιανο-κοσοβαρο-σερβο-ελληνικό-τουρκική πυριτιδαποθήκη, με άμεση ρωσο-αμερικανο-γερμανική απάντηση. Και μετά τι ωραία, πέφτει το βιοτικό επίπεδο, με συσσίτια και κονσέρβες, τι ωραία μηδενίζονται δαπάνες παιδείας-υγείας, τι ωραία ξαναπλουτίζουν οι Βιομηχανίες Όπλων, για να αλληλοεξοντωνόμαστε με σπόνσορα, τι ωραία δεν αντιδράει κανείς (ειδικά αν παίρνει και την κάνναβή του), δε μιλάει κανείς. Το μίσος, εθνικό-θρησκευτικό-ταξικό, μπορεί να κάνει τη δουλειά, όταν οι διάλογοι (σαν αυτόν Μέρκελ-Σαρκοζί) γίνονται για τα μάτια των λαών. Η ουσία παραμένει ότι οι μαριονέτες-πολιτικοί, είτε λέγονται Στάλιν-Χίτλερ, είτε λέγονται Μπους-Ομπάμα, είτε Πούτιν-Μέρκελ, οδηγίες παίρνουν, οδηγίες εκτελούν. Αν οι λαοί υποκύψουν με τη θέλησή τους, τόσο το καλύτερο. Αν η κυριαρχία τους γίνεται με δημοψήφισμα ή εκλογές, εν τάξει. Αλλιώς, .....ξέρετε!! Το έχετε ξαναδεί  το έργο!

Έπεσε στα χέρια ένα ιστορικό βιβλίο με ντοκουμέντα της Κατοχής, που από τη μία δείχνει τη στάση των Γερμανών στο "καλόπιασμα" των Ελλήνων, αλλά και την άποψη ενός πνευματικού ανθρώπου, ως προς τις πρώτες εντυπώσεις.
Έγραφαν σε φεϊγ-βολάν, που έριχναν πριν μπουν τα άρματα στην Αθήνα:
"Έλληνες, ημείς οι γερμανικοί στρατιώται ερχόμεθα όχι ως εχθροί Σας. Κανένας άλλος λαός δεν αγαπά και δεν θαυμάζει τόσο την μεγάλην Ιστορίαν Σας και τον Πολιτισμόν Σας, όσον ο γερμανικός. Ημείς τιμώμεν και σεβόμεθα τον ηρωισμόν Σας. Αι συμπάθειαι μας προς Σας είναι πάντα αι ίδιαι ως τότε, ότε προ πλέον από 100 χρόνων γερμανικά τάγματα εις την σειρά των αγωνιστών της Ελευθερίας Σας επολέμησαν και ένας γερμανικός βασιλόπαις, ο υπό Σας εκληχθείς νέος βασιλεύς των Ελλήνων Όθων, ίδρυσεν την κρατικήν βάσιν της ελευθερωθείσης χώρας Σας.
Όχι ως εχθροί ερχόμεθα ημείς, Έλληνες, αλλά δια να κατανικώμεν την Αγγλίαν, η οποίαν Σας παρεκίνησεν εις αυτόν τον παράλογον πόλεμον κατά ημών, αναγκάζοντάς Σας να παραχωρήσετε εις αυτήν στρατιωτικά στηρίγματα.
Όταν η δύναμις της Αγγλίας θα είναι αφανισμένη, τότε και Σεις θα είσθε ένας ελεύθερος, ευτυχής λαός εις μιαν ελευθέραν, ευτυχή Ευρώπη".


Κι από την άλλη πλευρά, γράφει ο λογοτέχνης Γεώργιος Θεοτοκάς στο ημερολόγιό του:
"Ο ερχομός των Γερμανών.-πρώτη αντίδραση του πληθυσμού η περιέργεια. Αμέσως ύστερα η απογοήτευση. Τους περίμενε πολύ πιο σπουδαίους και στην εμφάνιση και στην οργάνωση. Αγάπη για τους Γερμανούς δεν υπήρχε ποτέ στην Ελλάδα, υπήρχε όμως ανέκαθεν ένας θολός θαυμασμός από μακριά (για τη δύναμή τους, το σύστημά τους, τη σοβαρότητά τους). Η επαφή μαζί τους κλόνισε αυτόν το θαυμασμό. Η απογοήτευση κορυφώθηκε όταν άρχισαν να φέρουνται άσκημα, να πατούν τα σπίτια, να αρπάζουν τα πάντα. Ο πληθυσμός σχημάτισε την εντύπωση πως κάνουν πόλεμο για να φάνε ό,τι βρίσκουν στις κατακτημένες χώρες, πως δε σκοτίζουνται για άλλο τίποτα στον κόσμο. Άρχισε τότε να τους κοιτάζει σαν κατώτερούς του"

Η μεν πρώτη γραφή τονίζει τη διαχρονική κυριαρχία των Τευτόνων επί των Ελλήνων, κυριαρχία η οποία συνεχίζεται έως και σήμερα, με την οικονομική της μορφή, αλλά και που εκδηλώνεται και μ'έναν ψευδεπίγραφο δήθεν θαυμασμό για το αρχαίο παρελθόν. Και πάνω απ΄όλα, η υπενθύμιση: "Πρόσεχε με ποιους κάνεις συμμαχίες!! Τι τους θέλεις τους Άγγλους;;; Είδες καλό από δαύτους;;"
Ο δε Θεοτοκάς περιγράφει ωραία εκείνον "το θολό θαυμασμό από μακριά για τη σοβαρότητά τους, τη δύναμη και το σύστημά τους". Μας αρέσει σα σύστημα, αρκεί να μην το τρώμε στη μάπα ή στις τσέπες μας. Ωραίοι οι Γερμανοί......από μακριά!

Έλα όμως που αυτοί θέλουν πιο στενές επαφές! Θέλουν να απεμπολήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, να τα πάρουν αυτοί, να τα κάνουν συμβόλαια και συμφωνίες, παλιόχαρτα δηλαδή, να αρχίσουν να ξεριζώνουν υπεδάφη, να χτίζουν τις παραλίες, φτιάχνοντας resort, να αρμέγουν το Αιγαίο, να συλλέγουν την ηλιακή ενέργεια, να μας ....κυριαρχήσουν γενικώς! Και σαν αντάλλαγμα, εμείς θα εξακολουθούμε να δίνουμε τους τεράστιους μισθούς σε όλα τα κοπρόσκυλα του Δημοσίου, θα συνταξιοδοτούμε όλους τους χαραμοφάηδες, που δουλεύοντας (δεν παίρνω και όρκο!) 15 χρόνια, παίρνουν σύνταξη, όσα ΔΕΝ παίρνω εγώ δουλεύοντας 2-3 μήνες. Θα πληρώνουμε τους κηφήνες βουλευτές, που τα Ελεγκτικά Συμβούλια τους δικαιώνουν δίνοντάς τους αναδρομικά αυτά που δεν πρόλαβαν να φάνε γιατί τους μαύρισε ο κόσμος. Σε αντάλλαγμα επίσης, θα κοιτάμε τους ανίκανους δασκάλους να μη μαθαίνουν τίποτα στα παιδιά μας, στους πνευματικά ανάπηρους γιατρούς να κλέβουν τα φακελάκια μέσα από τις τσέπες των ασθενών, τους αρχιμαφιόζους των συνδικαλιστικών συντεχνιών, να κάνουν τζάμπα διακοπές με λεφτά του Δημοσίου, τους μεγαλοιδιοκτήτες ακινήτων να μη χρειάζεται να δηλώσουν πόθεν έσχες, μην ταράξουμε τα νερά της μαυραγορίτικης αγοράς ακινήτων, να ταϊζουμε υπαλλήλους Υπουργείων για να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους, τη συγκάλυψη δηλαδή όλων των σκανδάλων.
Μα είναι να μην παίρνεις κάνναβη;;; Κάτι ήξερε και ο Γιωργάκης!!!!

Η κυριαρχία ενός έναντι άλλου έρχεται με αμφίπλευρη δράση. Ο ένας εφορμά, ο άλλος παραδίνεται. Ο ένας αγοράζει, ο άλλος πουλάει. Ο ένας θα αρπάξει, ο άλλος θα καθήσει αναντίδραστος.
Οι Τεύτονες, οι Γερμανοί, οι δανειστές, δεν έχουν ψυχή, δεν έχουν σκέψη, βούληση, αισθήματα. Είναι σκληροτράχηλα εργαλεία, είναι πριόνια, τρυπάνια, Black and Decker, Bosch, τρυπάνε, κόβουν, εξαφανίζουν κάθετι που δεν έχει αντίσταση. Σίγουρα άμα βρουν ατσάλινο τοίχο, θα αλλάξουν κεφαλή, θα παιδευτούν λιγάκι μέχρι να τα καταφέρουν. Σκέψου τι πάρτυ κάνουν, άμα βρουν ένα νοβοπάν ή ακόμα πιο ελληνικά, ένα χάρτινο παραπέτασμα.

Εγώ δεν μπορώ να ξέρω αν θα έρθει όντως το Δ' Ράιχ, υποπτεύομαι όμως πως δε θα είναι εύκολη η αντίσταση στην άνοδο του, όσο και στη μη συμμόρφωσή του. Επομένως ξαναγυρίζουμε στα παλιά διλήμματα, ή καταδότης ή νεκρός, ή γερμανοτσολιάς ή κομμουνιστής, ή νομοταγής στην Ευρωζώνη ή επιστροφή στην Παναφρικανική Ένωση, ή με αυτούς ή με κανέναν.

Το ευρωομόλογο, τα πακέτα στήριξης, τα πλεονάσματα στα ισοζύγια πληρωμών είναι παρα πολύ ωραίες μεταξωτές κορδέλες για να κρύψουν τα πραγματικά πλάνα των Αφεντικών. Η ιδέα είναι απλή: "Εγώ πληρώνω, εγώ πηδάω!".
Οι Τεύτονες είναι απλώς το μέσο. Το μήνυμα είναι που φοβάμαι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: