ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ

Ο ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ







Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Όλοι για την Πριγκηπέσσα....

Powered by eSnips.com



Τι να λέμε;;; Τα λέει όλα η μουσική και οι μουσικοί!!! Τρομερή βραδυά κατάνυξης. Ούτε Μεγάλη Πέμπτη, τέτοιο πράμα. Γουστάρουμε ρεμπέτικο, και συνεχίζουμε να το μαθαίνουμε, να το ακούμε, να το τραγουδάμε, όχι να το χορεύουμε, να το αισθανόμαστε στα κόκκαλά μας, να κυλάει στα μιλίγγια μας....
Μην μπερδεύεστε, για μας μιλάω, όχι για σας. Εμείς, οι θαμώνες, οι μυημένοι, οι μπουζουκοβαρεμένοι, οι γραμμοφωνο-αρουραίοι, οι ματζιρο-αμανετζήδες, οι Προυσαλήδες, οι Σμυρνιοί, οι αφερίμ-Γκιουλ-Τζαμάλ-καραντουζένηδες, όλοι οι τριχορδολάτρες, και οι μακαμτζήδες του ντουνιά αυτού, που ξέμειναν εδώ μεταξύ Φιξ και κάποιου άλλου σκυλάδικου, που δε μου ΄ρχεται στο μυαλό.

Η Πριγκηπέσσα είναι ένα ρεμπετάδικο με τη στενή έννοια του όρου, που εκτελεί εντολές άνωθεν. Στέλνουν τα τζιμάνια-(αποθανόντες συνθέτες, με το λουλά παραμάσχαλα) από πάνω τον καπνό τους, και μας τον εκπνέουν οι : Μυστακίδης Δημήτρης, κιθάρα, μπουζούκι, τραγούδι, Σφίγγος Δημήτρης, κιθάρα, τραγούδι και Μαστέλος Χρήστος. Δικό τους το μαγαζί, ό,τι γουστάρουν (-ουμε) παίζουν. Πέμπτη-Σάββατο και ενδιάμεσα πολλοί άλλοι σπουδαίοι ή λιγότερο, πάντως άρτιοι μουσικοί με κέφια και μεράκια, κι όχι απλοί διεκπεραιωτές "δήθεν λαϊκών ασμάτων".
Για περισσότερες πληροφορίες, http://prigipessa.gr/
Το μαγαζί είναι πίσω από τη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσ/νίκης, με φάτσα το Λευκό Πύργο. Λέει ......................


Δεν υπάρχουν σχόλια: