ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ

Ο ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ







Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Νεοέλληνες

Από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους έως σήμερα (και πιθανόν και στο διηνεκές), σε όλη την επικράτεια, τρεις είναι οι κυριότεροι τύποι ΝεοΈλληνα, που απαντώνται. Συχνά μπορεί να συνυπάρχουν στο ίδιο σώμα, σε άλλοτε άλλο βαθμό. Κυρίως όμως ένας είναι που θα υπερέχει. Έχουμε λοιπόν, οι επικρατητικοί τύποι είναι τρεις:

Τα Λαμόγια: Μοντέρνος όρος, αν και το νόημά του είναι διαχρονικό. Είναι όλοι αυτοί που αρπάζουν, τελεία και παύλα. Δεν τους δίνεται, δεν τους προσφέρεται, το αρπάζουν, το κλέβουν, το ρημάζουν. Συχνά πατούν στην ανάγκη σου, και από όπου βρουν θα κλέψουν. Το Κράτος για αυτούς είναι απλώς μια γαβάθα με όλα τα καλά, που μπορούν όποτε γουστάρουν να χώνουν τα βρωμοδάκτυλά τους και να την "κάνουν" χωρίς να μπορεί να πει κανείς τίποτε. Όποτε και να κατηγορηθούν (πολύύύύ σπάνια), πάντα τη σκαπουλάρουν, ποτέ δε βρίσκεται πταίσμα, δεν ανακαλύπτεται υπαιτιότητα, "δε φταιν αυτοί, έτυχε" . Κυρίως στο χώρο της πολιτικής, των επιχειρήσεων, των "λειτουργημάτων" (τι όρος κι αυτός!!!), γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί κτλ, αλλά και φυσικά και απλοί άνθρωποι, με γνώση δημοτικού, απλώς κομματικά τοποθετημένοι σε μια υπηρεσία, π.χ. πολεοδομία, Δήμοι και Κοινότητες, ή απλά ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας, που δεν ξέρεις αν δουλεύει κάπου, δεν τον έχεις δει ποτέ να μιλάει για αντικείμενο εργασίας, αλλά παρκάρει μια BMW, λείπει σε ταξίδια, και παλεύει για την σύνταξή του (Ένσημα ποιος του δίνει;;;).

Γενικώς δεν είναι τεράστια κατηγορία, αριθμητικά, αλλά σίγουρα κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά. Όλοι πιθανώς οι Έλληνες ανήκουν στην κατηγορία αυτή, απλώς δεν ΜΠΟΡΟΥΝ να τα πάρουν όλοι. Ας ήταν ο καθένας μας στη θέση του κάθε λαμόγιου και θα σου 'λεγα εγώ, ποιος θα μιλούσε για διαφθορά. Τι να κάνουμε; Οι καρέκλες, οι θρόνοι καλύτερα δε φτάνουν για όλους. Άρα οι υπόλοιποι μένουμε με τα σάλια κρεμασμένα, ξελιγωμένοι, αλλά.....με ακέραια την ηθική. Βέέέβαια! Τα λαμόγια διαπρέπουν, τους ανοίγουν πόρτες, έχουν επώνυμο, είναι οι rich and famous, εξαγιώνονται κάνοντας παρέα με καλλιτέχνες γλειφτρόνια, με ανθρώπους του πνεύματος και των γραμμάτων. Επίσης, κάνουν και επενδύσεις στο χώρο της Υγείας, ξεπλένοντας έτσι καλύτερα το "μαύρο χρήμα", το "ματωμένο χρήμα", το "Ναρκωμένο χρήμα", με ωραία βιτρίνα, μια Κλινική. Και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς ....;;;;;;;;;;;;;



Επόμενος τύπος.

Οι Τεμπέληδες. Τεράστιος όγκος ανθρώπων. Μιλάμε για μιλούνια, όπου να σηκώσεις πέτρα, θα βρεις δύο, μπορεί και τρεις. Γεννήθηκαν έτσι; Φτιάχτηκαν στο δρόμο; Κανείς δεν ξέρει! Το DNA θα φταίει, αλλά και οι περιβαλλοντικές καταστάσεις (πολύς ήλιος βρε αδερφέ, πολύ θάλασσα, πολλά μπικίνι, εγώ φταίω;;;;). Σίγουρα, αν θέλουν μπορούν. Αλλά πολύς ήλιος ρε αδερφέ!!!! Κι ο φραπές δεν αντέχει πολύ ώρα, πρέπει να τον πιεις, έτσι να μείνει; Άρα μάσα, φράπα, ξάπλα, θα έλεγα Με μια λέξη Δημόσιο (αλλά δε με παίρνει). Καθότι και ο ιδιωτικός τομέας παρουσιάζει στην Ελλάδα επικίνδυνες νοοτροπίες ωχαδερφισμού, "να σηκωθώ να σε εξυπηρετήσω για 10 ευρώ; Όχι κύριε", "Εξάλλου το μαγαζί είναι του μπαμπά, εμένα με βάλανε με το ζόρι, παίρνω και τα νοίκια, ποιος το χ..ζει το μεροκάματο;".

Οι Τεμπέληδες (ονομάζονται και της Εύφορης Κοιλάδας) βρήκαν την υγειά τους στην Ελλάδα. Κανείς δε θα πει "Δούλεψε ρε μεγάλε και λίγο....έτσι για να ξεπιαστείς!!". Θα λέμε ο ένας πίσω από την πλάτη του άλλου "Ά τον τεμπέλη" και μόλις συναντιόμαστε, θα χαϊδευόμαστε, θα αλληλοσυγχαιρόμαστε ή στην καλύτερη απλώς θα γλείφουμε "Κουραστήκατε σήμερα κύριε Διευθυντά!!". Το αντικείμενο δουλειάς......άγνωστο για πάρα πάρα μα πάρα πολύ κόσμο. Τι κάνουν, πού το κάνουν, πώς το κάνουν, πότε το κάνουν, με ποιον το κάνουν, ουδείς ξέρει......Το σίγουρο είναι ότι είναι σπίτι (ή στο καφενείο ή στο τσιπουράδικο) από τις 2μμ. Θα δεις πολλούς μαζεμένους ή σε καμμιά απεργία, ή σε καμμιά συνάντηση με τον Υπουργό για τα εργασιακά δικαιώματα, μπορεί και να βρίζουν στα κανάλια "Δεν υπάρχει Κράτος!!". Δεν έχουν ιδιαίτερες τύψεις, δεν βασανίζονται και πολύ, όλοι συνήθισαν κάποτε, δεν ντρέπονται. Γιατί να ντραπώ τάχα; Μήπως κλέφτης είμαι;;!!!!!;;;;;!!!!!! Ειλικρινά κάποιος πρέπει να τους πει ότι κλεβοντας εργατοώρες, δε διαφέρεις από έναν απλό κλέφτη, .....αλλά δε θα είμαι εγώ ΑΥΤΟΣ.



Τέλος Τα Κορόιδα. Λειτουργική μερίδα πληθυσμού, αν και χωρίς μυαλό. Αν είχε, θα ανήκε κι αυτή είτε στην πρώτη είτε στη δεύτερη ομάδα. Δυστυχώς, θες από αμορφωσιά θες από αγαθοσύνη βρίσκεται εδώ. Δουλεύει, παράγει, τρόπον τινά αποδίδει στο Κράτος και φυσικά αποτελεί το σημαντικότερο θύμα εκμετάλλευσης όλων των άλλων. Δεν διαμαρτύρεται εύκολα, έχει το απίστευτα γελοίο χαρακτηρισμό του "ΦΙΛΟΤΙΜΟΥ", Π.χ. Ο Ρωμηός έχει φιλότιμο και τέτοιες σαχλαμάρες. "Δεν πειράζει, κάν'το τώρα και αργότερα θα δούμε, θα πληρωθείς, θα αναγνωριστεί η προσφορά σου, θα σου πούμε κι ένα μπράβο, βρε παιδί μου, δεν είμαστε κι αχάριστοι". Τα κορόιδα απλώς υπάρχουν για να επιβιώνουν οι προαναφερθείσες δύο ομάδες. Αποτελούν τη βάση, το υπόγειο, που στηρίζει το όλο οικοδόμημα της σάπιας Ελληνικής κοινωνίας. Όλοι αναγνωρίζουν ότι ευτυχώς που υπάρχει και αυτό, αλλά κανείς δεν το βλέπει. Άσ'το εκεί να βρίσκεται. Η δουλειά και η προσφορά τους θεωρείται από πολλούς δεδομένη, γι'αυτό όταν καμμιά φορά μετακυλίσουν ειδικά προς τη δεύτερη ομάδα, όλοι με έκπληξη αναρωτιούνται : Μα δεν το περίμενα αυτό από το κορόιδο, γιατί άλλαξε;;; Δηλαδή τα κορόιδα γεννιούνται και πρέπει να παραμείνουν έτσι ισοβίως. Πώς θα προχωρήσει η χώρα αλλιώς;;; Κάποιος πρέπει να κοπιάσει! Και για αυτό το λόγο έχουμε τα κορόιδα....Αυτά θα δώσουν τους φόρους, αυτά θα σφίξουν ζωνάρια, αυτά θα υπνωτιστούν από την τηλεόραση, αυτά θα ψηφίσουν "για το καλό του τόπου", αυτά θα στερηθούν, αυτά θα υπομείνουν. Κάπου πρέπει να "πατήσει " το σύστημα. Τον τεμπέλη δεν το βρίσκεις πουθενά, το λαμόγιο δεν πληρώθηκε, δε λαδώθηκε για να κινηθεί....Ποιος μένει;;; Μαντέψτε!!!!!


Όπως προανέφερα στην αρχή, πιθανόν κάποιοι από εμάς να έχουν 70% λαμογιάς και 30%τεμπελιάς, ή 80%κοροϊδίας και 20% τεμπελιάς. Σίγουρα όμως ένα επικρατεί των άλλων. Τα μικρότερα ποσοστά απλώς περιμένουν να αλλάξουν τα δεδομένα.................Με ότι αυτό συνεπάγεται...............

Δεν υπάρχουν σχόλια: