ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ

Ο ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ







Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Πλάκωσαν και οι οχιές !!!! Η Φύση ξέρει.......

Χθες η γιαγιά σκότωσε ένα φιδάκι. "Λαφιάτης" λέει "είναι, να εδώ απ'έξω το σκότωσα".

"Γιαγιά", λέω εγώ "αυτό δεν είναι λαφιάτης, είναι μικρή οχιά".
"Άντε καλέ! Πλάκωσαν και οι οχιές!!!!" είπε.

Με μια μικρή ζέστη, αμέσως έσκασαν μύτη τα μικρά και σουλατσάρουν. Άκου να δεις!

Μάγκες, πλάκωσαν τα φίδια, για μαζευτείτε !!Εσείς ,ναι εσείς, οι ποντικοί που κατατρώτε τα σαλάμια στις αποθήκες και στα αποθεματικά των ταμείων, που μασουλάτε εδώ και χρόνια τα κρατικά δάνεια, επιχορηγήσεις, Ντελόρ, Μελόρ, ΕΣΠΑ, Ξέσπα κτλ, βγήκαν νωρίς φέτο τα φίδια. Και μερικά δαγκώνουν! Θα πεις, ξεδοντιασμένα φίδια (Σώματα Επιθεωρητών Υγείας, ΣΔΟΕ, Ράμπο και τέτοιες μπούρδες), αλλά αυτά έχουμε, ό,τι πιάσουν. Δύο ποντικούς, τρεις αρουραίους, ό,τι μπορέσει κι αρπάξει ο Τελώνης. Βέβαια τα φίδια μέσα στην πείνα, όπου βρουν θα τσιμπήσουν. Είτε μικρό ποντικάκι, χωρίς μεγάλα λάθη, με μικροπταίσματα μόνο, είτε αρχι-αρουραίος, όπως λέμε Αρχιεπίσκοπος, όπως λέμε Αρχιερέας της Διαφθοράς, ίδια φαγώνεσαι, στην ίδια στομάχα καταλήγεις.

Πέρα από την αστειότητα, από τη μικρή περσινή εμπειρία, που έβαλα τρία κουτιά Herpetex, δεν είδαμε ίχνος φιδιού, αλλά μας την πέσαν τα ποντίκια. Και κάτι αρούρια, να με το συμπάθειο. Οπότε αναγκαστήκαμε βάλαμε και ποντικοπαγίδες. Έτσι άνθρωπε, δουλειά δε γίνεται!

Μάθημα πρώτο και βασικό: "Όταν ανατρέπεις τις ισορροπίες της φύσης, δε σημαίνει ότι μπορείς να τις επαναφέρεις με τον τρόπο που εσύ νομίζεις".

Χέζεσαι από το φόβο για τα φίδια, πας τα εξαφανίζεις, γεμίζεις με ποντίκια, που σε αηδιάζουν, μετά τα εξαφανίζεις κι αυτά, μετά τι άλλο;;;; Ρε δεν πας να μείνεις στο τσιμέντο, που μου θες και ύπαιθρο;;;...........................Θα έλεγε κάποιος κακοήθης.

Κι επειδή εμείς με τις κακοήθειες, ούτε να τις δούμε μπροστά μας δε θέλουμε, θα αφήσουμε τη Φύση που ξέρει να αποκαταστήσει τις δικές της ισορροπίες. Εμένα με το 'λεγε ο brother δηλαδή, αλλά εγώ πού!!! Η άγνοια πάντα φέρνει αναίτιο φόβο, κοινώς φοβία. Αν και δε νομίζω να ταιριάζει απόλυτα ο όρος "φοβία" όταν μιλάς για φίδια, η αλήθεια είναι ότι δεν συνταιριάξαμε ποτέ μαζί τους. Με απλά λόγια, λες κάποιον "Φίδι κολοβό", (ξέρεις κουμπάρε τι είναι αυτές οι ξαδέρφες;;; Φίδιεεεεεεεε!!!!!!!") και όλοι καταλαβαίνουν---ή νομίζουν ότι καταλαβαίνουν;;

Η Φύση ως γνωστόν είναι πάνσοφη, αλλά δεν γνωρίζει Ηθική. Τι θα πει κακό ζώο, καλό ζώο;;

Πεινάει; Θα σκοτώσει και θα φάει.

Φοβάται;; Ή θα την κοπανήσει ή αν δεν έχει άλλη επιλογή, θα δώσει και την τελευταία του πνοή για να σωθεί.

Απλά πράγματα! Για σύγκρινε τι κάνει με την εσώτερη φύση του ο άνθρωπος.

Τα φίδια ως γνωστόν τρώνε και σαύρες και ποντίκια και άλλα μικρούλια πλασματάκια, που συχνά κάνουν ζημιά σε έναν αγρό. Προσφέρουν έργο, καθ'ότι τρέφουν και τις γερακίνες της γειτονιάς. Συγκεκριμένα, την ψόφια οχιά της φωτογραφίας την άφησα σε ευκρινές σημείο για να κόψω κίνηση. Ένας αρσενικός γυρνούσε -γυρνούσε, έκανε διαρκώς κύκλους, μάλλον το στάμπαρε, αλλά δεν το θεωρούσε φαίνεται ασφαλές να το αρπάξει. Αυτό ή απλώς του μύρισε θανατίλα....

Τέλος πάντων, υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν περισσότερα
http://www.reptilesalonica.com/long-nosed_viper-Vipera_ammodytes.html


οπότε σιωπώ............


Παρόμοια πάντως κατάσταση επικράτησε και στο Γέλλοουστόουν, το τεράστιο Δασικό πάρκο, κοντά στο Γουϊσκόνσιν, όπου μια τους φταίνε οι λύκοι, που τους φοβούνται για τις οικογένειες και τα κοπάδια, τους εξαφανίζουν . Παρατηρήθηκε μια τεράστια αύξηση των ελαφιών και όλων εκείνων των μηρυκαστικών, που δεν άφησαν χορταράκι για χορταράκι, και δεν μπόρεσε να αναπτυχθεί ούτε το 10% της χλωρίδας, ούτε λεύκα, ούτε τίποτε. Άιντε βγήκαν όλοι οι οικολόγοι, ξαναφέρτε πίσω τους λύκους, κι επειδή ο άνθρωπος δεν έχει μέτρο, βγάλαν και τεράστιες ποινές σε όποιον σκότωνε λύκο. Έπηξαν τα δάση στους λύκους, έτρωγαν τα πάντα, αγελάδες, πρόβατα, σκυλιά, γατιά. Ξαναμανά διώξτε τους λύκους κτλ κτλ.

Πάμε τώρα στο δεύτερο μάθημα. "Ο οργανισμός που παρασιτεί βρίσκεται πάντα κοντά στον παραγωγικό. Και όχι μόνο αυτό, δρα υπόγεια και άρρηκτα δεμένα μαζί του"

Ούτε καλλιεργητής σοβαρός είμαι, ούτε γεωπόνος, ούτε κι από τα γεννοφάσκια μου μέσα στα χωράφια. Άνθρωπος της πόλης με ρίζα στο χωριό. Προσπαθώ λοιπόν να ξεχορταριάζω, να βγάζω τις αγριάδες, όχι με χημικά, προστατεύοντας τα φυτά μου. Αυτό που έχω καταλήξει είναι ότι η χειρότερη είναι αυτή που ονομάζουν κολλιτσίδα. Επιφανειακά, χαμηλό χόρτο, δίπλα στο παραγωγικό φυτό. Από κάτω όμως, ένα τεράστιο ριζικό σύστημα, που αγκαλιάζει τις ρίζες του φυτού, χωρίς να τις στραγγαλίζει. Το δίκτυο αυτό μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 40 cm. Και το χειρότερο είναι ότι αν θέλεις να τα ξεριζώσεις, δεν μπορείς να τα καταφέρεις, χωρίς να βγάλεις και τη ρίζα του φυτού.

Το παράσιτο ξέρει ότι κοντά στον εργατικό θα βρει το φαϊ του και το νερό του. Οπότε πάει δίπλα του. Επιπλέον τον έχει και βιτρίνα. Σου λέει ποιος θα υποψιαστεί τον ηθικό δουλευταρά. Απλώνει τις ρίζες του τόσο όσο να υπάρχει κι ο άλλος, αλλά να μπορεί, υπογείως να αρπάζει το μεγαλύτερο κομμάτι.
Δίδαγμα: "Θέλεις αληθινά να πιάσεις τον κλέφτη, τον απατεώνα, το διεφθαρμένο και όλα γενικώς τα παράσιτα ;;;;; Πήγαινε κοντά στον κατά τεκμήριο εργατικό και ηθικό. "
Ακριβώς δίπλα του (τώρα σύμβουλός του θα 'ναι, γραμματέας του, άτυπος συνεργάτης, δεν ξέρω) θα βρίσκεται και το λαμόγιο. Συνήθως παίρνει τα υπογεγραμμένα έγγραφα και τα .....ταξινομεί. Δεν είναι δύσκολο, αρκεί να θέλεις...........


Απ'τις οχιές ξεκινήσαμε, στα ζιζάνια καταλήγουμε. Τα φίδια χρήσιμα μεν, σε απόσταση δε!! Τα ζιζάνια παντελώς άχρηστα, ίσως προσωρινά για να φαίνεται πράσινη (α ρε βαθύ ΠΑΣΟΚ) η πεδιάδα.
(Ακολουθεί το γνωστό άσμα του Χάρρυ Κλυν: Έλα να πρασινίσουμε)



Συγχωρήστε μου αυτήν την παρέκκλιση απ'το θέμα, αλλά χώρια που γουστάρω Χάρρυ και πράσινο, είναι κι αυτή ....η απέραντη αγάπη που έχω τόσο για το κόμμα, όσο για τον ιδρυτή , αλλά κυρίως και πάνω απ'όλα για το γιό του. Είχε κι άλλον σαν κι εσένα η μάνα σου, παιδί μου;;; Άσε μην τα ρωτάω, είναι κι άλλοι δύο, που περιμένουν στη σειρά για κανα υπουργείο......

Δεν υπάρχουν σχόλια: