ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ

Ο ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ







Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Κωνσταντακόπουλος Δημήτρης. Κάτι (περισσότερο) έχει να πει.

http://konstantakopoulos.blogspot.com/2010/03/goldman-sachs.html

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: ΠΩΣ Η GOLDMAN SACHS ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Το πολύ ενδιαφέρον στο άνωθεν άρθρο είναι ότι ξεκινάει με το εξής ερώτημα:

".......η Γκόλντμαν Ζακς διατηρούσε ή και συνεχίζει να διατηρεί κάποιον “τοποτηρητή” και στα καθ’ ημάς και σε ποιο ακριβώς πόστο; Σε κυβερνητικό ή μήπως σε κρατικό που πάντως επηρεάζει καθοριστικά κρίσιμες κυβερνητικές αποφάσεις σχετικά με την οικονομία και τη διαχείριση των δημοσιονομικών μας προβλημάτων;...."



Πρέπει να το διαβάσετε, διότι απ'ότι λέει κι ο αδερφός μου, "τα λέει καλά" ο Κωνσταντακόπουλος. Περιγράφει ένα συγκεκριμένο και καθόλου συνωμοτικό σχέδιο όλων αυτών των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, εξηγεί το μηχανισμό των swaps, και περιγράφει πως ο εχθρός δουλεύει εκ των έσω. Με Χριστοδούλου ή τον όποιο Χριστοδούλου, με Πόλσον ή τον όποιο Πόλσον, είναι μεγάλη απάτη πλέον να μιλάμε για χώρες ή εθνικές οικονομίες.

Τα μεγάλα κέντρα αποφάσεων έχουν μετακομίσει εδώ και λίγους αιώνες σε μη-κρατικά, ή καλύτερα υπερκρατικά, πολυεθνικά/υπερεθνικά ρετιρέ, που μας κοιτάν από ψηλά, εμάς τους κοινούς θνητούς, σαν μυρμήγκια, σαν πιόνια, σαν νουμεράκια, σαν μικροεργαλεία που θα διευκολύνουν την απόλυτη εξουσία τους. Οι μη τραπεζικοί χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί έχουν πολλή συνωμοσία γύρω τους, αλλά η ουσία μέσα στις οικονομικές παραμέτρους είναι μία και διαχρονική: "Αγόρασε στον ψίθυρο, πούλα στη φήμη". Το εμπόριο και μέσω αυτού η δύναμη δεν έχει κανόνες, τουλάχιστον που να εντάσσονται στην Ηθική. Υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις κάτι, να αγοράσεις, να εξαγοράσεις, να πουλήσεις, να συγχωνεύσεις, να ρευστοποιήσεις, και υπάρχει η πράξη αυτή καθαυτή.
Εξάλλου νόμος απαράβατος (της ανθρώπινης φύσης) : "Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται"
Άμα πέσεις μεγάλε, όλοι θα σε κλωτσήσουν. Ποιος θα ρωτήσει "μα πώς έπεσε;". Έπεσες; Σε έσπρωξαν;; Γλύστρησες και σκόνταψες;; Σε παρέσυρε το ρέμα του Πακέτου Ντελόρ;; Κουράστηκες απ'τη βαρυστομαχιά και είπες να ξαπλώσεις να χωνέψεις;;;;;;
Ένα και το αυτό! Βρέθηκες κάτω;;;;;; Φάε τις κλωτσιές!!!!!

Απ'τον κερδοσκόπο περιμένεις να σε λυπηθεί;; Όταν όμως καιγόταν το τσαρδί της Ινδονησίας από τις επιθέσεις του Quantum Fund (λέγε με Soros), έλεγες "ε μακριά είναι, εγώ είμαι στην ευρωζώνη". Άμα καίγεται το σπίτι του διπλανού, βγαίνεις και ρίχνεις κανα κουβά νερό στους δικούς σου τοίχους να έχεις λίγο χρόνο, πριν λαμπαδιάσεις κι εσύ.

Φωτιά στα μπατζάκια χωρών, σαν τη δική μας, σαν άλλων της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης. Όλα καθορίζονται από τα μεγέθη. Διότι σου λέει κι ο Κρούγκμαν, ίδια η επίδραση της οικονομίας της Ελλάδας στο ΑΕΠ της ευρωζώνης και ίδια της Ισπανίας;;; Στάχτη και μπούρμπερη να γίνει η Ψωροκώσταινα, τι είναι ο κάβουρας τι το ζουμί του;; Όταν όμως μιλάμε για περίπου το 23% (Ισπανία), τα πράγματα αλλάζουν. Κι όμως ο Θαπατέρο σφυρίζει κλέφτικα. Που θα πας ρε συ σοσιαλισταρά κι εσύ, θα τους τα φορέσεις τα μέτρα! Τότε θα λες "οι Πορτογάλλοι φταίνε γιατί δεν πρόσεξαν τις ρυθμίσεις των εξαγωγών τους με την Εσπερία (ΗΠΑ) και μας παρέσυραν στο να υπογράψουμε δεσμευτικές συμφωνίες για εξόφληση χρέων σε αγροτικά προϊόντα (βλ.κρασί), που αδυνατούμε να αποπληρώσουμε". Όταν όμως έπαιρνες τα δάνεια από τον κυρ-Πόλσον και τον κυρ-Μπους, μπαρμπα-Αθνάρ, με επιτόκιο που σε βόλευε τότε, με αντάλλαγμα μερικά στρατά στο Ιράκ, δεν σκεφτόσουν αυτόν τον έρμο το Γιωργάκη, που μαράζωνε στις απορίες του και στους προβληματισμούς του: "Μα πού είναι τα λεφτά;;;;" Κουφάλα Ισπανέ! Δε θα 'ρθεις στη θέση μου;; Όταν κοπούν τα πολλά-πολλά με τις Γερμανίες, θα φας καλά κι εσύ......

Τέλος πάντων, από τη Goldman ξεκίνησε η σκέψη και εκεί πρέπει να καταλήξει. Ποιοι είναι αυτοί που παίζουν με τις τύχες εκατομυρίων και δισεκατομυρίων, δεν έχουν ονόματα, διευθύνσεις; Απρόσωπα κινούνται και ουδείς γνωρίζει ποιοι και πόσοι βρίσκονται πίσω από έναν όμιλο; Πόσοι μέτοχοι, πόσοι λειτουργοί, πόσοι χορηγοί και παραλήπτες;
Να μας φαν έτσι όμως ανώνυμα, δεν το περίμενα. Δηλαδή λες "Ω ρε τη φάγαμε την πεντάρα πάλι! -Από ποιον;; -Ξέρω γω!!!!!!!!!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: