ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ

Ο ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ







Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Έχω Deja vue. Δεν εξηγείται αλλιώς.....

Καλά ρε πλάκα κάνουμε; Προχθές δεν έγραψα ότι η Siemens κι αν επέρασε, θα ανθίσει και θα φέρει κι άλλα σκάνδαλα με παρόμοιες μίζες;;;;;;(http://oudenoida.blogspot.com/2009/12/siemens.html)

Άκου ρε μεγάλε σημερινή είδηση!!!



Με την ελληνική Δικαιοσύνη να καθυστερεί την επεξεργασία των σχετικών στοιχείων που τέθηκαν στη διάθεσή της, οι δικαστικές αρχές στη Βρετανία διερευνούν σκάνδαλο εκατομμυρίων ευρώ στο οποίο εμπλέκονται Έλληνες γιατροί και μέλη διοικητικών συμβουλίων μεγάλων ελληνικών νοσοκομείων.

Ακολουθεί απόσπασμα από το ρεπορτάζ του Στέλιου Βραδέλη, στην εφημερίδα Τα Νέα:

Στις 3 Φεβρουαρίου 2010 στην αίθουσα του Δικαστηρίου του Στέμματος στο Shathwark θα αρχίσει η δίκη του πρώην αναπληρωτή προέδρου της εταιρείας ορθοπεδικών ειδών
DeΡuy Ιnternational, Ρόμπερτ Ντουγκάλ. Ο 44χρονος Ντουγκάλ κατηγορείται από τις βρετανικές αρχές πως μέσω της εταιρείας του διακινήθηκε από τον Φεβρουάριο του 2002 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2005 μαύρο χρήμα με αποδέκτες, κυρίως, Έλληνες χειρουργούς ορθοπεδικούς. Με την υπόθεση DeΡuy ασχολήθηκε το Βρετανικό Γραφείο Σοβαρών Απατών (SFΟ), το αντίστοιχο της Αρχής για την Καταπολέμηση του Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος στην Ελλάδα. «Πρόκειται για ιδιαίτερα σοβαρή περίπτωση απάτης. Με βάση, μάλιστα, τα στοιχεία που παρουσιάσαμε στις αρχές αποφασίστηκε η περαιτέρω δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης», λέει στα ΝΕΑ η εκπρόσωπος του SFΟ Ρόε Ρετζίνα.

Στις βρετανικές αρχές οι πληροφορίες για τα μαύρα ταμεία της DeΡuy στην Ελλάδα έφτασε από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Η DeΡuy είναι θυγατρική της αμερικανικής εταιρείας Johnson & Johnson. Η τελευταία το 2006 άρχισε την επιχείρηση «καθαρά ταμεία». Όταν η έρευνα έφτασε στα ταμεία της θυγατρικής της οι Αμερικανοί διαπίστωσαν περίεργες εκροές μεγάλων χρηματικών ποσών από τα ταμεία της εταιρείας, οι οποίες κατέληξαν στην Ελλάδα. Ο Ντουγκάλ ήταν την περίοδο εκείνη ο υπεύθυνος πωλήσεων για την Ευρώπη και ο άνθρωπος που θα έπρεπε βάσει της θέσης του να γνωρίζει σε ποιους κατέληξαν τα χρήματα. «Ο πελάτης μου δεν θα ήθελε να σχολιάσει τίποτα για την υπόθεση όσο βρίσκεται στη δικαστική της διερεύνηση», απάντησε στα «ΝΕΑ» ο δικηγόρος του Ρόμπερτ Ντουγκάλ, Σολ Μπραζίλ.

Τα στοιχεία ωστόσο από τις αμερικανικές αρχές αλλά και τον εσωτερικό έλεγχο που πραγματοποίησε η Johnson & Johnson ήταν ιδιαίτερα επιβαρυντικά για το εγχώριο κύκλωμα αλλά και τις πρακτικές που ακολουθούσε η DeΡuy. Στις 27 Σεπτεμβρίου 2007 η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε στην εταιρεία πρόστιμο 85 εκατ. δολαρίων για τις πρακτικές της, με το πόρισμα να αναφέρει πως: «Η DeΡuy χρησιμοποίησε ή σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει διάφορες μορφές οικονομικών συμφωνιών με χειρουργούς για να μεγαλώσει το μερίδιό της στην αγορά, προωθώντας προϊόντα για μηρούς και γόνατα με τη μορφή των μετρητών έναντι της χρησιμοποίησής τους».

Ελλάδα και Πολωνία
«Από την έρευνά μας εντοπίστηκε η ύπαρξη μαύρων ταμείων μόνο σε δύο χώρες στον κόσμο. Η μία ήταν η Ελλάδα και η δεύτερη η Πολωνία», αποκαλύπτει στέλεχος της Johnson & Johnson. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές το κουβάρι των αποκαλύψεων άρχισε να ξετυλίγεται όταν από τον εσωτερικό έλεγχο στην DeΡuy βρέθηκε εσωτερικό έγγραφο προερχόμενο από την Ελλάδα, με το οποίο ζητούνταν υπέρογκα ποσά για το λάδωμα των Ελλήνων ιατρών από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας που προωθούσαν τα προϊόντα της. Όπως αποκάλυψε ο εσωτερικός έλεγχος της εταιρείας ενώ με τις θυγατρικές της στην Ευρώπη είχαν υπογραφεί συμβόλαια που προέβλεπαν πως δεν θα επιχειρούνταν το λάδωμα γιατρών σε δημόσια ή κρατικά νοσοκομεία, στην Ελλάδα οι αντίστοιχες συμφωνίες μέχρι και το 2004 δεν περιελάμβαναν αυτή τη ρήτρα.

Στη Βρετανία η αποκάλυψη εμπλοκής ενός κορυφαίου μάνατζερ σε υπόθεση διακίνησης μαύρου χρήματος σε άλλες χώρες θεωρήθηκε ως ιδιαίτερα κρίσιμη, ακόμη και για την αξιοπιστία της χώρας, όπως επισημαίνουν στα «ΝΕΑ» στελέχη της SFΟ.

30% η «ταρίφα»

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανακριτής Μάθιου Κάουι, που ανέλαβε για λογαριασμό της SFΟ τη διερεύνηση της υπόθεσης, αποκάλυψε τη λειτουργία ενός μεγάλου δικτύου Ελλήνων γιατρών, στην πλειονότητα τους χειρουργοί ορθοπεδικοί, αλλά και μελών διοικήσεων νοσοκομείων που δέχονταν τεράστια χρηματικά ποσά προκειμένου να χρησιμοποιούν το ορθοπεδικό υλικό της εταιρείας, με αντάλλαγμα 23%- 30% επί της τιμής του προϊόντος.

«Στα ελληνικά νοσοκομεία χρησιμοποιούνται μοσχεύματα ακόμη και 70.000 ευρώ, αν αφορά επέμβαση στη σπονδυλική στήλη. Για μία επέμβαση στο πόδι ή το χέρι που θα χρησιμοποιηθεί μόσχευμα ή μέταλλο η τιμή μπορεί να φτάσει τα 15.000 ή 20.000 ευρώ. Συνήθως το 30% του ποσού καταλήγει στην τσέπη του ορθοπεδικού», αποκαλύπτει στα «ΝΕΑ» πρώην μέλος διοίκησης μεγάλου νοσοκομείου, που κλήθηκε από τις ελληνικές αρχές να καταθέσει στοιχεία για την υπόθεση.

ΜΕΣΩ... ΤΡΙΤΩΝ

Αμερικανική πολυεθνική έδινε χρήματα σε ορθοπεδικούς για να χρησιμοποιούν δικά της μοσχεύματα

Άνοιξαν οι λογαριασμοί 35 υπόπτων

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ δικαστικές αρχές ταυτόχρονα με τις βρετανικές ενημέρωσαν και την Αθήνα. Η έρευνα με εντολή του τότε αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνών Κυριάκου Καρούτσου άρχισε τον Ιανουάριο του 2009. Στις 10 Μαρτίου η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) πραγματοποίησε έφοδο στο σπίτι της Δ.Φ., η οποία θεωρείται σημαντικό πρόσωπο της εταιρείας στην Ελλάδα. Παράλληλα διατάχθηκε το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών 35 προσώπων, γιατρών και αντιπροσώπων εταιρειών ιατροτεχνικού υλικού. Επίσης αποκαλύφθηκε πως από την DeΡuy τα χρήματα κατέληγαν στους γιατρούς μέσω δύο άλλων εταιρειών εμπορίας ιατρικού υλικού με έδρα τα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Ενώ όμως η βρετανική έρευνα προχωρούσε, η ελληνική παρέμενε σε ρηχά νερά. Αν και οι Αμερικανοί έδωσαν μεγάλο όγκο στοιχείων, κατηγορίες για την υπόθεση δεν προσωποποιήθηκαν ακόμη.

Και ο αντιπρόσωπος στο χειρουργείο!

Η DΕΡUΥ ήρθε στην Ελλάδα το 2001 όταν αγόρασε έναντι τιμήματος που μετρήθηκε σε δισεκατομμύρια δραχμές την εταιρεία εμπορίας ιατροτεχνολογικών- ορθοπεδικών προϊόντων ΜΕDΕC. Τα «δώρα» των εταιρειών στους γιατρούς προκειμένου να επιλέξουν το προϊόν τους όχι με βάση την ποιότητά του αλλά με το αντάλλαγμα που μπαίνει στην τσέπη τους την περίοδο εκείνη κυμαίνονται από 20% μέχρι και 30%. Οι «καλές» εταιρείες προπληρώνουν μάλιστα τους γιατρούς στην αρχή του χρόνου για τις επεμβάσεις που θα κάνουν. «Γίνονται χειρουργεία όπου ο αντιπρόσωπος βρίσκεται και αυτός μέσα στην αίθουσα και δίνει στον γιατρό με μετρητά την αμοιβή του για να είναι σίγουρος πως θα χρησιμοποιηθεί το εμπόρευμά του», καταγγέλλει στα «ΝΕΑ» γιατρός, με διοικητική εμπειρία σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας.

Η μητρική εταιρεία, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, αρχίζει από το 2005 να πιέζει τους εν Ελλάδι συνεργάτες της να μειώσουν τα λαδώματα των γιατρών. Το ταμείο της εταιρείας στην Ελλάδα χειριζόταν η Δ.Φ., η οποία γνωρίζει καλά τον χώρο των προμηθειών και που απομακρύνθηκε από την εταιρεία το 2007. Το σπίτι της όμως και το γραφείο της έγινε φύλλο και φτερό από πέντε εισαγγελείς οι οποίοι βρήκαν πολλά στοιχεία για την «πιο διεφθαρμένη αγορά νοσοκομειακού υλικού στην Ευρώπη», όπως χαρακτηρίστηκε από εκπροσώπους άλλης αμερικανικής εταιρείας που εγκατέλειψε πρόσφατα την Ελλάδα.



'Οσοι δεν έχουν ιδέα από αυτά, δε θα καταλάβουν τίποτα και θα πέσουν από τα σύννεφα."Μα γίνονται τέτοια πράγματα στα νοσοκομεία;;;;"
Όσοι εμπλέκονται όμως, απαντούν:"Χέζουν οι αρκούδες στο δάσος;;".
Ποιά είναι η DePuy και Johnson&Johnson το ξέρουν παρα πολλοί. Τις πρακτικές των λαδωμάτων στους χειρουργούς, που αντί να παίρνουν φακελάκι (φυσικά το ένα δεν αντικρούει το άλλο), τα εισπράττουν από τις Εταιρείες, κι αυτά τα ξέρουν πολλοί. Τα βλέπουν καθημερινά. Δε μιλάει όμως κανείς. Ποιός κερδίζει από αυτήν την ομερτά και γιατί επιμένουν σ'αυτήν;; Άγνωστο!
Το ότι μπαίνουν αντιπρόσωποι μέσα στα χειρουργεία μέχρι ένα σημείο είναι θεμιτό. Το ότι μπαίνουν όμως για να διαπιστώσουν ότι μπαίνει το υλικό τους και άμεσα να πληρώσουν το γιατρό, δεν το βλέπουν τόόόόσοι παρατρεχάμενοι;; Τόσο πια τα στραβά μάτια;; Για ψάξτε κύριοι των Ελληνικών αρχών και λίγο τα επαρχιακά Νοσοκομεία, μαζί με των μεγάλων αστικών κέντρων. Και μετά ελάτε μιλήστε για κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, για τεράστιες τρύπες στα ελληνικά νοσοκομεία, για απώλειες εσόδων, για υπέρογκες δαπάνες σε άτομα ανασφάλιστα, κτλ, κτλ.....

Αλλά φυσικά Δεν υπάρχει καμμία πίστη στην ελληνική δικαιοσύνη, ούτε από πλευράς διάθεσης για ξεκαθάρισμα, αλλά κυρίως ούτε από πλευράς νοημοσύνης και ευφυϊας. Η Βρεττανία από την άλλη θα λειτουργήσει σαν Γερμανία με τη Siemens. Μέχρι ένα σημείο θα κατηγορήσει και θα τιμωρήσει κάποιους, ως υπαίτιους για καταστρατήγηση των νόμιμων επιχειρηματικών τακτικών και χρησιμοποίηση αθέμιτων μέσων στον ανταγωνισμό. Αλλά στο τέλος, θα υπερασπιστεί την Εταιρεία, καθότι κολοσσός, με πολλούς εργαζόμενους και εργοστάσια στη χώρα, και θα υποστηρίξει ότι ήταν αναγκασμένη να κινηθεί κατά αυτόν τον τρόπο, λόγω της μεγάλης διαφθοράς των χωρών αυτών. Case closed!!!!!

Εδώ θα βγει κάποιος πανέξυπνος ανακριτής στυλ Παπανδρέου: "Μα πού πήγαν τα λεφτά;;;", δε θα βρουν περιέργως κανένα γιατρό, που να πήρε λεφτά για να τοποθετήσει υλικά οστεοσύνθεσης( Δεν το 'καναν για αυτούς, για την κακομοίρα τη 95χρονη γριούλα που 'σπασε το πόδι της, ψυχικό κάναν οι άνθρωποι) και οι αντιπρόσωποι τι φταίνε; Τη δουλειά τους κάναν οι άνθρωποι. Οι ορθοπεδικοί ως γνωστό δηλώνουν 20-30000 ευρώ το χρόνο και τα κέρδη τους αγγίζουν συχνά και τα 2-3 εκατομμύρια το χρόνο από Εταιρείες. Ειδικά σε μέρη που δεν υπάρχουν ιδιωτικές κλινικές, που το νοσοκομείο δέχεται πολλά τροχαία ή άλλα ατυχήματα (κακώσεις σε ηλικιωμένους) και υπάρχουν 2-3 ορθοπεδικοί. Αυτοί έκαναν την τύχη τους! Στις πλάτες όλων των υπολοίπων! Και τι κάνουν αυτοί οι υπόλοιποι;; Τους χαϊδεύουν τα αυτιά! Τους λεν και μπράβο, περιμένοντας κανα ξεροκόμματο.
ΟΚ. Ωραία κοινωνία, με μπόλικη αλληλεγγύη και συναδελφικότητα. Ναι μωρέ εργαζόμενοι είμαστε όλοι, λειτούργημα κάνουμε.....

Αυτά τα λίγα, για όλους όσους ασχολούνται -μαστε με παρόμοια θέματα. Εί (μα) στε όλοι φταίχτες και υπεύθυνοι για την κακοδαιμονία. Η χώρα χρειάζεται ρουφ-, ρουφ-, ρουφιάνους, εισπράκτορες της Στάζι. Ρουφιάνο με φωνάζουνε, μα εμένα δε με νοιάζει!

Πώς αλλιώς;; Με τα λαγωνικά της ΣΔΟΕ;; Δε νομίζω!
Αν έχεις καμμιά άλλη λύση, πες την ελεύθερα, μην ντρέπεσαι....................................

2 σχόλια:

Yannis είπε...

σβησε αμεσα το ποστ!

απλωνεσαι . . .

enoida είπε...

Τι; Να το σβήσω;;; Πριτςςς!
Για να μην το πω πιο χοντρά:
Κι πα γαμίεσαι!! Με την καλή έννοια