ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ

Ο ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ







Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Τα'χουμε χαμένα.....






Συζητούν δύο πειραματόζωα:
-Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα βερύκοκο;
-Η κότα ! Γιατί δεν έχει ρόδες...
-Σωστό !!!!
Αυτά είμαστε κι εμείς! Πειραματόζωα του εκάστοτε θεού, του εκάστοτε αρχηγού. Άμα βγει εν τάξει το πείραμα, έχει καλώς. Αν όχι, πολύ που τους νοιάζει! Θα γίνει ο εγκέφαλός μας ένας νάνος (απ'τα πολλά νανοκύτταρα που θα του εμφυτευτούν), ήταν που ήταν λίγος, τώρα τα 'χασε τελείως. Θα ξεχάσει και το όνομά του! Θα πρέπει να παίρνει χάπια για να θυμάται, χάπια για να μην καταρρεύσει, εμβόλια για να προφυλαχθεί και πάει λέγοντας κι αρρωσταίνοντας.
Αλλά εμάς δε μας ενδιαφέρει που είμαστε πειραματόζωα. Εμείς γεράσαμε Γεράσιμε, που λέει κι ο μεγάλος. Εμείς το πολύ πολύ να κάνουμε κανα απειλητικό τηλεφώνημα σε καμμία απ'τις παλιές μας γάτες (θα σε σκίσω μωρή) αλλά από μακρυά. Από κοντά ούτε να τις μυρίσουμε..
Τα παιδιά όμως;;; Τα παιδιά γιατί ρε φίλε;; Πόσο να τζιράρουν στην επιχείρησή σου; Πόσο θα υπόκεινται σ'όλα τα πειράματα της πείνας, της εξαθλίωσης, της κακοποίησης, της βίας, της γρίππης, της εξόντωσης; Παίξε με μας, τους Γεράσιμους, τους "άιντε και καλή ψυχή". Άσ'τα τα πιτσιρίκια απ'έξω. Ειδικά αυτά που βασανίστηκαν ήδη τόσα χρόνια δουλεύοντας για ένα ευρώ 10-12 ώρες τη μέρα και καταπόνισαν τους εαυτούς τους, χάριν των αφεντικών που θα πλουτίσουν στις πλάτες τους. Μάλλον όμως θα δικαστούν και τα "βολεμένα", τα Δυτικόπαιδα, τα τροφαντά, τα κακομαθημένα. Θα δικαστούν ερήμην και εις θάνατον. Κάτι θα έφταιξαν κι αυτά. Κάποιον θα πείραξαν. Κάποιος θα θύμωσε με τα γέλια τους και είπε να ρίξει λίγο φρίκη πάνω τους.
Αλλά ας μην ανησυχούμε υπερβολικά. Όλα θα παν στο τέλος καλά. Δε θα το κάνουμε το εμβόλιο. Και ΑΝ αύριο ξυπνήσουμε, παίρνουμε κανα Ταμιφλου και φλου κι απ'την αρχή.
Με την ευγενική χορηγία του ΑΡΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: