ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ

Ο ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ







Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Τα σχέδια (των άλλων)....

Τα χρόνια έρχονται θες δε θες.

http://oudenoida.blogspot.com/2008/02/blog-post_26.html


Τα σχέδια επίσης προχωρούν ερήμην.

Πώς γίνεται όταν κάποιος μιλάει με όρους ρεαλισμού και πραγματικότητας να αντιμετωπίζεται απ'τα ΜΜΕ και να φαίνεται σε όλους μας ως ο πιο γραφικός και εκκεντρικός, ενώ όσοι μας παραμυθιάζουν χρόνια με ψέμματα, παραποιημένα νούμερα και υπερβολές να τους αποδεχόμαστε και να τους αναγνωρίζουμε για την αλήθεια τους;;;;;;

Κι αυτό ισχύει είτε μιλάς για τη Οικονομία είτε μιλάς για τα Εθνικά ζητήματα είτε μιλάς για τον Πολιτισμό.

Το "παραλάβαμε καμμένη γη", το "φταίνε οι άλλοι, οι κακοί", το "ό,τι πουν τα βιβλία", το "έλα μωρέ, μια βραχονησίδα είναι",

ΤΕΛΟΣ !!! ΤΕΛΟΣ !!!

Αυτοί που επιλέγουμε εμείς να μας εκπροσωπούν τα τελευταία 50 χρόνια ήταν ανάξιοι. Απλά αντανακλούν τη δική μας ανεπάρκεια εγκεφάλου.
Οπότε όταν δεν έχεις τα κότσια να σταθείς στα πόδια σου, νομίζεις ότι τα δανεικά πόδια θα σου τα χαρίσουν. Όσο νομίζεις ότι σου χρωστάν αιωνίως για την αρχαιοελληνική σου προσφορά, τόσο εξευτελίζεσαι, ζητιανεύοντας και μυξοκλαίγοντας σ'αυτούς που σου δάνεισαν.
"Δως'μου ακόμα ένα ΕΣΠΑ κυρ-Χοακίν" "Αλήθεια λέω, θα τα επιστρέψω τα λεφτά"

Δεν πειράζει, λένε αυτοί. Θα τα βρούμε !!!!
Θα μας πληρώσετε σε είδος........

Εκείνο το είδος, που περιλαμβάνει ΕΔΑΦΙΚΕΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΜΑΖΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΞΕΝΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ.

Και φυσικά όπως όλα τα σχέδια, όπως όλες οι ασκήσεις επί χάρτου, αφορούν νούμερα.
Και τα νούμερα (όχι τα δικά μας τα ψεύτικα), τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ νούμερα ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ. Οι πληθυσμοί, οι παραγωγές, οι γεωγραφικές θέσεις (μήκος-πλάτος), το μπόϊ μας, όλα είναι εναντίον μας. Είμαστε με λίγα λόγια ΛΙΓΟΙ.
Άρα εύκολα αφηνόμαστε στα σχέδια των άλλων, μπορεί να αντιδράσουμε λίγο στην αρχή, αλλά όλοι, προβατοειδώς, θα πούμε και ευχαριστώ στις ύαινες και στα όρνια, που καραδοκούν να μας ξεσκίσουν.

Μάλλον το αξίζουμε αυτό που θα πάθουμε τα επόμενα χρόνια. Μάλλον δεν μπορούσαμε να σηκώσουμε αυτό το βάρος της κληρονομιάς μας.
Είμαστε λίγοι (σε αριθμούς) και "λίγοι" (σε ανάστημα).

ΚΑΚΗΝΥΧΤΑ ΜΑΣ ΚΙ ΑΡΑΧΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: