ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ

Ο ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ







Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

ΖΜΔ (άλλος ένας)

Είμαι ένας ΖΜΔάς. Όπου ΖΜΔ=Ζω Με Δανεικά.

Ίσως ήμουν εδώ και πολύ καιρό, αλλά δεν το είχα συνειδητοποιήσει.
Σίγουρα δεν είμαι ο μόνος. Πιθανότατα είμαστε εκατομμύρια, αλλά δε μιλάμε μεταξύ μας. Ψιλοντρεπόμαστε! Δεν είναι και το καλύτερο πράγμα του κόσμου. Απ'τα ψηλά στα χαμηλά, κι απ'τα πολλά στα λίγα. Εγώ όμως θα φτιάξω μια οργάνωση (σαν την άλλη που είχαμε συνιδρύσει, τους Τζ.Π.δες, άλλου περιεχομένου), στα πρότυπα των Ανώνυμων Αλκοολικών.

Οι ανώνυμοι, οι γνωστοί-άγνωστοι, ΖΜΔάδες.

Πρώτον, υποχρεούνται άπαντες να αναγνωρίσουν το πρόβλημα.
Αρχικά, δε θα το λέμε πρόβλημα ή αρρώστεια, αλλά κάτι ελαφρύ, να κάτι ας πούμε σαν κρυολόγημα, σα γρίππη. Θα λέμε "ναι είμαι ΖΜΔάς και είμαι καλά. Θα πλένω τα χέρια μου και ίσως την περάσω αναίμακτα τη γρίππη". Το πλύσιμο των χεριών είναι σημαντική κίνηση. Δείχνει μια αθωότητα (γιατί είχα χέρια καθαρά και μια καρδιά μεγάλη), μια έλλειψη ενοχής ωσάν Πιλάτος, δείχνει βρε αδερφέ μια υγιεινή στα χρηματοοικονομικά. Πιάσε λεφτά, πλύνε στόμα, λέγαν οι παλιοί. Παλιοί είναι που να ξέραν!! Τώρα πλένουμε χέρια. Το πλυμένο και το ξεπλυμένο χρήμα σε προφυλάσσει από τις συνέπειες της αφέλειας.
Δεύτερον: Όταν τα νέα μέλη, έρθουν σε επαφή με παλιότερα μέλη-ασθενείς, ας πούμε από τη εποχή του Χρηματιστηρίου '99-΄02, θα μάθουν τη βαθιά φιλοσοφία ενός ΖΜΔά. Ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε και τα ρέστα. Δανείσου και βάρεσε κανόνι, αλλά να προλάβεις να φύγεις στη Σόφια, πληρώνοντας και 2-3 μπράβους, και άλλα πολλά ενδιαφέροντα. (έχω τρανταχτά και κοντινά παραδείγματα).
Τρίτον: Εάν δεν προσέξεις και την αρπάξεις γερά (τη γρίππη ή την πτώχευση), έχει μεγάλη σημασία να νοσηλευτείς στο σωστό μέρος. Κορυδαλλός, Παπαγεωργίου και διάφορα ιδρύματα αποκλείονται ρητά. Θα συνιστούμε στα μέλη μας κατ'οίκον περιορισμό, υγρά, λίγο φαϊ, κυριολεκτικά ΛΙΓΟ φαϊ, περιορισμό δραστηριοτήτων στα απολύτως απαραίτητα "σβήσ'το φως, άνοιξε το pc, κτλ", γενικώς όχι πολλά-πολλά και να ξεχάσουν διακοπές, περιττά έξοδα, ταξίδια και εξόδους με λουλούδια και σαμπάνιες.
Τέταρτον: Ο κάθε ΖΜΔάς πρέπει να εμβολιαστεί εγκαίρως με το γνωστό τριπλό εμβόλιο ΤΤΧ : Το αντιτραπεζικό-αντιτοκογλυφικό-αντιχρεωστικό εμβόλιο. Ίσως κάποιοι του χώρου να συστήσουν και το αντι-εφοριακό, αλλά νομίζω ότι αυτό δε σε γλυτώνει από πολλά συμπτώματα. Άρα το κρίνω περιττό. Εξάλλου, μαζί με το εκκαθαριστικό, μπορείς στο φάκελο που θα το βάλεις, άφοβα να στείλεις και μπόλικο σάλιο με άφθονα μικρόβια και ιούς, ικανά να εξολοθρεύσουν τις μισές ΔΟΥ της χώρας.
Πέμπτον: Αν και εφόσον ο ΖΜΔάς δε γλυτώσει και βρεθεί με αναπνευστικο-πορτοφολική ανεπάρκεια, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να αποφύγει Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Χρηματοδότησης, όπως πατερομητεράδες και πεθεροπεθερικά. Οι Μονάδες αυτές σε υποβάλλουν σε θεραπείες μακροχρόνιας γκρίνιας, με αμφίβολα αποτελέσματα και μόνιμες παραλύσεις. Η υποστήριξη που παρέχουν εμπλέκεται με άλλες επιπλοκές, μολύνσεις και ψυχικές αιμορραγίες. Συνιστώ άρνηση διασωλήνωσης και μετάγγισης ευρώ, με γραπτή εντολή εμποτισμένη στο δέρμα με μόνιμο τατού.
Καλύτερα σαν το σκυλί στο αμπέλι, παρά μες στο αμπέλι, αλλά με το σκυλί στο σβέρκο...... (Τι είπε πάλι ρε ο μεγάλος!!! ****αυτοθαυμασμός)
Και έκτο και τελευταίο: Η Οργάνωσή μας θα παρέχει δωρεάν τα έξοδα καύσης, (για να μη μεταδοθεί και ο ιός της μα...κίας), η οποία θα γίνεται σε καμίνι μαζί με πλαστά χαρτονομίσματα, αυτά των παραχαρακτών, ευγενική προσφορά του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος (έχουμε γνωστούς παντού!!). Το παραπάνω εφέ θα δώσει την ευκαιρία στο αποθανόν μέλος να ξανασκεφθεί το θέμα της πρόληψης και της ψεύτικης χαράς που δίνουν τα μολυσμένα φιλιά και τα μολυσμένα ευρά. Έτσι ώστε στην επόμενη ζωή να έρθει με νωπή ακόμα τη μυρωδιά του καμμένου χρήματος και να αηδιάσει, ασπαζόμενος τη γνωστή κομφουκιανική φιλοσοφική ρήση : "Τι τα θέλεις τα λεφτά, να τα κάψεις τι τα θες, χέρια αλλάζουν τακτικά (γι'αυτό κόλλησα γρίππη;;), ΜΗΠΩΣ ΤΑ 'ΧΕΣ ΠΙΑ ΠΟΤΕΣ;;;;"

ΟΙ ΖΜΔάδες ζουν (μπορεί και όχι για πολύ-αλλά ακόμα δεν άρχισαν να πέφτουν απ'τα μπαλκόνια) αυτοί μας οδηγούν.

Λες να κατεβούμε κόμμα στις εκλογές;;; Προλαβαίνω;;;;;;;;;;

Υ.Σ.
Αλλά τι λέω;; Με πρόλαβε η χώρα μου, το κράτος από μόνο του είναι ΖΜΔ, χρωστάει της Μιχαλούς και της Αλμουνιούς, δεν έχει καν εγγυητή, αλλά δανείζεται. Τώρα που της ζητάν πίσω, αιτείται παράταση της μείωσης του ελλείμματος έως το 2011. Σου λέει το 2012 κοντά είναι, ποιός ξέρει;;; Μπορεί η συντέλεια να αρχίσει από Βορρά, Βρυξέλλες κι έτσι, εγώ ας ζω με δανεικά μέχρι τότε.....Μετά, βλέπουμε. Α ρε Έλληνα μεγάλεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: