ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ

Ο ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ







Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Τα όνειρά σου μην τα λες.........

Τα όνειρά σου μην τα λες, γιατί μια μέρα κρύα
μπορεί και οι Φροϋδιστές να 'ρθουν στην εξουσία.

(Τάδε έφη Νιόνιος το 1978)

Όντως τα όνειρα έχουν μπόλικο ζουμί. Μπορείς να φτιάξεις μια σούπα αναμνήσεων ή να το πασπαλίσεις σα μελλοντολογική γεύση στο φαγητό του παρόντος. Ό,τι θέλεις να το δεις, το βλέπεις.

......Είμαι σε ένα σπίτι και μπαίνω. Προχωράω με μια τσάντα στο χέρι μου. Μάλλον για δουλειά είμαι εκεί. Ξαφνικά βλέπω ένα φίδι να σέρνεται μπροστά μου. Είναι ανοιχτόχρωμο με καφέ δακτυλίδια στο σώμα του. Αρχίζω να το πειράζω με την τσάντα. Αυτό αντιδρά ενοχλημένο. Σηκώνει το σώμα σε στάση επίθεσης. Σηκώνω την τσάντα και για να προστατευτώ αλλά και για να συνεχίζω να το πειράζω. Το φίδι σηκώνει κι άλλο το σώμα του. Κι άλλο εγώ την τσάντα κι άλλο αυτό ανασηκώνεται. Φτάνω να τεντώσω το χέρι μου, αλλά το φίδι έχει σηκωθεί πιο πάνω κι απ'το ύψος μου και με απειλεί. Με κοιτάζει με ανοιχτό στόμα και τότε διαπιστώνω ότι δεν έχει δόντια! Βλέποντας το φαφούτικο φίδι, καθησυχάστηκα κάπως και χαλάρωσα. Τότε ακριβώς μου επιτέθηκε στο λαιμό, δαγκώνοντάς με. Δεν πόνεσα, αλλά τρόμαξα.....

Μετά ξύπνησα.


Προς γνώσιν και ψυχαναλυτική συμμόρφωσιν
Ονειροκρίτης:
Φίδια:
Αν δείτε στ' όνειρο σας φίδια, είναι σημάδι νοσηρής κατάστασης και καταθλιπτικού περιβάλλοντος. Ύστερα απ' αυτό το όνειρο, υπάρχει συνήθως κάποια απογοήτευση. Αν δείτε στον ύπνο σας το φίδι ασπίδα ή νάγια, είναι κακό προμήνυμα. Οι γυναίκες μπορεί να χάσουν το σεβασμό τίμιων και ενάρετων ανθρώπων, θανάσιμοι εχθροί απεργάζονται τη δυσφήμηση σας. Αγαπημένα πρόσωπα θα αδικήσουν το ένα το άλλο. Για μια γυναίκα που θα ιδεί ότι τη δάγκωσε ένα φίδι που το νόμιζε για ψόφιο, είναι προμήνυμα ότι θα υποφέρει από την πανουργία προσώπου που της παρίστανε τον φίλο.
Αν ονειρευτείτε πολλά φίδια μαζί να τρέχουν προς διάφορες κατευθύνσεις, θα πρέπει να περιμένετε ένα σοβαρό κακό που θα σας παρουσιαστεί με ποικίλες μορφές και σταδιακά. Αν δείτε φίδια να κουλουριάζονται και να πέφτουν επάνω σε άλλα, προμηνύονται αγώνες με επιτυχίες, αλλά και τύψεις για τον τρόπο που φτάσατε στην επιτυχία. Αν δείτε πως σκοτώνατε φίδια, σημαίνει πως θα χρησιμοποιήσετε κάθε ευκαιρία για την προώθηση των συμφερόντων σας και πως θα επιβάλετε τελικά το σεβασμό της προσωπικότητας σας σε όλο τον κόσμο. Αν δείτε ότι δρασκελήσατε φίδι και περάσατε, σημαίνει ότι θα ζήσετε μέσα σε μόνιμο φόβο αρρώστιας, και ότι ιδιοτελή και ανέντιμα πρόσωπα θα προσπαθήσουν να σφετεριστούν τη θέση σας πλάι στο σύντροφο σας.
Αν ονειρευτείτε πως σας δάγκωσε φίδι, θα υποκύψετε σε κακές επιρροές, και εχθροί θα βλάψουν τις επιχειρήσεις σας. Αν δείτε πως ένα κοινό πιτσιλωτό φίδι σας πλησίασε βγαίνοντας μέσα από τη χλόη, και παραμερίσατε γρήγορα, ενώ εκείνο σας προσπερνούσε, έπειτα δε, αφού ξεχάσατε το περιστατικό, ξαναείδατε το ερπετό να επιστρέφει κατά πάνω σας και να γίνεται ολοένα και πιο μεγάλο, με τερατώδεις διαστάσεις, καθώς πλησίαζε, τότε: αν, ύστερα από απεγνωσμένες προσπάθειες, καταφέρατε ν' αποφύγετε την επίθεση του, και το χάσατε εντελώς από τα μάτια σας, σύντομα τα πράγματα θα πάνε για σας από το κακό στο χειρότερο, εξαιτίας κυρίως του γεγονότος ότι θα σας δημιουργηθεί η εσφαλμένη εντύπωση ότι σας δολιεύονται και δεν εκτελούν τις εντολές σας.
Ακόμη: στο μυαλό σας θα πάρουν τρομαχτικές διαστάσεις υποψίες ότι πάσχετε από σοβαρές αρρώστιες και την παραμικρή αδιαθεσία θα την ερμηνεύετε σαν ένδειξη ότι σας παραμονεύει ο θάνατος. Τελικά, όμως, θα καταφέρετε να προσαρμοστείτε σε μια φυσιολογική κατάσταση, παραμερίζοντας τις φαντασιώσεις, και θα ζήσετε ικανοποιημένος. Αν ονειρευτείτε ότι ένα φίδι κουλουριάστηκε γύρω από το σώμα ή από κάποιο μέλος σας, και τινάζει τη γλώσσα του εναντίον σας, είναι σημάδι ότι θα βρεθείτε σε θέση αδυναμίας στα χέρια εχθρών, ή ότι θα προσβληθείτε από κάποια ασθένεια.
Αν καταφέρατε να το βγάλετε από πάνω σας, σημαίνει ότι θα χρησιμοποιήσετε έξυπνη στρατηγική για να υπερνικήσετε σοβαρές αντιδράσεις στα σχέδια σας. Αν δείτε πλοκάμους μαλλιών να μεταμορφώνονται σε φίδια, σαν της Μέδουσας, είναι προμήνυμα ότι φαινομενικά ασήμαντα περιστατικά θα σας βάλουν σε μεγάλους μπελάδες, δημιουργώντας σας ποικίλα προβλήματα και στενοχώριες. Αν δείτε στον ύπνο σας φίδια να μεταμορφώνονται σε αφύσικα σχέδια, θα έχετε φασαρίες που θα εκλείψουν αν δείξετε ψυχραιμία, αδιαφορία και ισχυρή θέληση. Αν ονειρευτείτε ότι πατήσατε φίδι την ώρα που βαδίζατε ή κάνατε μπάνιο, είναι προμήνυμα ότι θα δοκιμάσετε στενοχώριες ύστερα από άνομες τέρψεις που απολαύσατε. Αν δείτε φίδια να δαγκώνουν άλλους, είναι σημάδι πως κάποιος φίλος θα δεχθεί προσβλητικά λόγια και επικρίσεις εκ μέρους σας. Τα μικρά φίδια στο όνειρο σημαίνουν ότι θα περιποιηθείτε με εξαιρετική φιλικότητα πρόσωπα που κρυφά θα σας δυσφημήσουν και θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν τις αισιόδοξες προοπτικές σας.
Αν δείτε παιδιά να παίζουν με φίδια, είναι σημάδι ότι δεν θα είστε ικανός να ξεχωρίσετε τους φίλους από τους εχθρούς σας και, φυσικά, θα υποστείτε κάποιες ζημιές και απογοητεύσεις. Για μια γυναίκα που θα νομίσει, στον ύπνο της, ότι ένα παιδί έβαλε πίσω από το κεφάλι της ένα φίδι και εκείνο σφύριξε, είναι προμήνυμα ότι θα πεισθεί να παραιτηθεί από κάποιο απόκτημα της φαινομενικά για το καλό της, αλλά θα ανακαλύψει αργότερα ότι έχει μπλεχτεί σε μια δολοπλοκία στην οποία οι εχθροί της θα την ταλαιπωρήσουν άσχημα. Αν δείτε φίδια να υψώνουν το κεφάλι τους σ' ένα μονοπάτι ακριβώς πίσω από ένα φίλο σας, σημαίνει ότι θ' ανακαλύψετε μια συνωμοσία που σκαρώθηκε για να βλάψει το φίλο σας, αλλά κι εσάς τον ίδιο.
Αν δείτε το φίλο σας να τα κατατροπώνει, σημαίνει ότι θα χρησιμοποιήσει κάποιο ισχυρό πρόσωπο για να ανατρέψει τις σκευωρίες που έχουν εξυφανθεί σε βάρος του και οι οποίες θα είχαν αντίχτυπο και σε σας. Για μια γυναίκα που θα δεί ότι υπνώτισε ένα φίδι, σημαίνει ότι τα δικαιώματα της θα καταπατηθούν, αλλά θα βρει τελικά προστασία από το νόμο και θα της συμπαρασταθούν ισχυροί φίλοι.
Τι λε ρε φίλε;;; Κι εγώ που νόμιζα ότι τα φίδια στον ύπνο σου είναι απλώς φίδια.......

Δεν υπάρχουν σχόλια: