ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ

Ο ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ







Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Προτού σφυρίξει ο ρέφερης......

Ρωτάει ένα παιδί: " Πότε θα πεθάνουμε;;"
Απαντάει ο ενήλικας: " Άμα δε σφυρίξει ο ρέφερης, αγόρι μου, εσύ παίζε μπάλα. Ποτέ μην σκέφτεσαι το χρόνο."
Και συνεχίζω εγώ. Η δουλειά σου είναι να παίξεις μπάλλα. Κατέβασέ την, έλεγξέ την, κάνε κίνηση, δώσε πάσα, προπαντός δώσε πάσες και ασίστ, άμα σκοράρεις, μπράβο, άμα δε σκοράρεις, μην τρελαίνεσαι. Μη σε νοιάζει η σφυρίχτρα. Άμα το σφυρίξει, τότε όλα καλά και Αντίο. Βέβαια δεν ξέρεις και πότε θα γίνουν καθυστερήσεις, πότε μπορεί να πάει παράταση και πέναλτυ. Αλλά σημασία έχουν για κάθε άνθρωπο τα εκάστοτε 90 λεπτά. Για κάποιον είναι 80 χρόνια, για κάποιον άλλο 25. Μπορεί οι περισσότεροι θεατές να έχουν ξεχάσει τα πάντα απ'το ματς και να τους μείνει μόνο το σκορ, αλλά για σένα που έχεις ιδρώσει τη φανέλα, σε νοιάζει μόνο το παιχνίδι σου. Τι έπαιξες, πόσα χιλιόμετρα διάνυσες, σίγουρα και πόσα γκολ (όπως τα εννοεί ο καθείς, εξάλλου μην ξεχνιόμαστε goal=στόχος) έβαλες, αν ο ρόλος σου-στη ζωή-ήταν επιθετικός. Μπορεί όμως να "έπαιζες" αμυντικά και με αντεπιθέσεις. Κι αυτό θεμιτό. Το ΄χω ξαναπεί. Υπάρχουν εποχές για επίθεση και εποχές για άμυνα. Οι καλές άμυνες βγάζουν αποτελέσματα. Φύλα τα νώτα. Όλοι πίσω και ένας μπροστά.
Εν κατακλείδι, ΠΑΙΞΤΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΛΑ και όλα τα άλλα, όποτε έρθουν.
Μια δεύτερη συμβουλή από μένα, που είμαι σχετικά χαμηλότονος, μπάσος δηλαδή, Ντο #.
Προτιμότερο είναι να έχεις την μπάλλα ΧΑΜΗΛΑ, κοντινές πάσες στους γύρω σου ανθρώπους, όχι μακρινές μπαλιές, όχι βαθειά γεμίσματα στα χαμένα. Τα Υψηλά κεφάλια καραδοκούν να σε φάνε και να σε καρφώσουν. ΜΗΝ ΞΑΝΟΙΓΕΣΑΙ, ιδιαίτερα τώρα, που κλείνουν οι άμυνες. Το 4-4-2, δηλαδή 4μελής Οικογένεια, 4 Φίλοι (δε θέλει και παραπάνω) και 2 στη Δουλειά είναι το σύστημα που μας ταιριάζει.
Και προπαντός, Κανείς να μην ξεχνάει την αγωνιστική, την αθλητική του αξιοπρέπεια.
Και πουστιά να σου παίξει ο ρέφερυ, στημένο να είναι, όλα να σου πάνε σκατά, όλα φάλτσα σφυρίγματα, όλα να στα ακυρώνουν,
ΕΣΥ ΜΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑΣΟΥ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΣΟΥ. Δε θα κερδίσεις τίποτα, παρ'εκτός καμμιά κίτρινη ή και κόκκινη. Δέξου το, στα αγγλέζικα το λένε live up with it.
Υ.Σ. Όποιος είδε το Τσέλσι-Μπαρτσελόνα, με το γκολ στο 92' και την ανατροπή, θα καταλάβει............

Δεν υπάρχουν σχόλια: