ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ

Ο ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ







Κυριακή 3 Μαΐου 2009

ΖΟΟΜ στα γεγονότα του Μεγάλου Αδελφού

Αντιγράφω από mail του αδερφού μου, που ως γνωστόν είναι πάντα μέσα στα γεγονότα.
Το λογοπαίγνιο με το μεγάλο μου αδερφό και το Big Brother, ταιριάζει γάντι με το θέμα που αφορά ικανότητα σουπερ-ζουμαρίσματος από φωτογραφία. Όπως λέει και το θέμα : "Για να μας αφήνουμε να βλέπουμε αυτήν την σούπερ-τεχνολογία, σκέψου τι άλλο ακόμα πιο θεαματικό έχουν ήδη στα χέρια τους"......


....Στο link (που βρίσκεται στο τέλος του mail) θα δείτε μια φωτογραφία από την ορκομωσία του Αμερικανού Προέδρου, που έγινε πριν από λίγες εβδομάδες. Εκεί μπορειτε να ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΤΗΝ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μπορείτε να κάνετε κλίκ σε οποιοδήποτε μέρος πάνω στη φωτογραφία..........περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα για το ΖΟΟΜ να καθαρίσει η εικόνα και θα δείτε ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΤΕ ΣΑΝ ΝΑ ΤΡΑΒΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!!
Η φωτογραφία αυτή ελήφθη από ΡΟΜΠΟΤ με κάμερα 1474 megapixel !!!!!!!!!!!!! ( δηλαδή, 295 φορές τα 5 megapixel που έχει μια κοινή κάμερα που χρησιμοποιούμε εμείς ).........
Και βέβαια, η ερώτηση που έρχεται αυτομάτως στο μυαλό μας, είναι.............
ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Και αν μας επιτρέπουν να βλέπουμε κάτι τέτοιο, τότε ΤΙ ΑΛΛΟ, ΙΣΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΗΔΗ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ;;;;;;;;;
Κάντε κλίκ στο link από κάτω..........

http://gigapan.org/viewGigapanFullscreen..php?auth=033ef14483ee899496648c2b4b06233c


Αυτά λέει το mail. Βέβαια πιθανόν να είναι άλλη μια υπερβολή του Διαδικτύου, καθώς με ένα μικρό ψάξιμο στο www.gigapan.org και μια μικρή επεξήγηση απ'τον αδερφό, βλέπεις ότι αυτό που φαίνεται ως υπερ-ζουμαρισμένη-φωτό, είναι στην ουσία ένα πανόραμα (panoramic photo) "κολλάζ" άλλων μικρότερων φωτογραφιών, που ενωμένες μεταξύ τους (stiched) δίνουν αυτό το αποτέλεσμα.
Ο τύπος (Νίκος από Αθήνα) που αποκαλεί το συγκεκριμένο mail "μπαρούφα μεγατόνων", παραπέμπει στον ορισμό του Μegapixel (Wikipedia), καθώς αμφισβητεί το γεγονός των 1474 MP. Τα 1474 ΜP είναι 1.4 GP. Αν κοιτάξει όμως κανείς στον ορισμό του Gigapixel (απ' όπου και ο ορισμός του site : gigapan), από τα πρώτα που θα δει κανείς είναι ότι η χρήση των gigapixels στις φωτογραφίες είναι πρωτίστως στο Military Intelligence.
Παρεπιμπτόντως το gigapan.org βασίζεται σ'ένα project (Global Connection Project), για το οποίο συνεργάζονται ένα Πανεπιστήμιο (Carnegie Mellon, της γνωστής οικογένειας των Carnegie, αλλά για αυτές τις Οικογένειες θα αναφερθώ άλλη φορά), ένα ερευνητικό τμήμα της NASA, η Google και η GigaPan systems (Ιδιωτική εταιρεία με εφαρμογές στα robotics). Ο πιο αθώος και αφελής άνθρωπος του κόσμου να είσαι, όταν ακούς όλα αυτά τα μυστήρια, προφανώς λες : "Δεν μπορεί να τα κάνουν όλα αυτά για να σπάσουν πλάκα με τις φωτογραφίες ή για να διασκεδάσει ο κόσμος, να γελάσει βρε αδερφέ με το zoom!!!!".
Του ..ύστη δηλαδή. Το κέρδος απ'την ιστορία αυτή προφανώς θα είναι τεράστιο. Και ποιός μπορεί να δώσει τόσα πολλά λεφτά, ειδικά σήμερα;;;;; Μόνο η Πολεμική Βιομηχανία ή άλλος Κρατικός Οργανισμός Παρακολούθησης (Surveillance όπως το αποκαλούν).
Άρα δεν μπορεί να είναι και πολύ έξω το mail

Είτε πάντως μπορούν να ζουμάρουν είτε συνάπτουν απλώς τις φωτό,
η υποψία συνήθως επαληθεύεται.
(Αθάνατες Ελληνικές Παροιμίες: ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΝΟΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, ΜΑΛΑΚΑΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ, ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΤΗ ΒΡΕΙΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΣΒΗΣΜΕΝΗ)
Την τεχνολογία τη χειρίζονται από κοινού μεγάλα τεχνολογικά Πανεπιστήμια (τώρα είναι το carnegie, άλλες φορές είναι το ΜΙΤ), που λειτουργούν ΜΟΝΟ κατά παραγγελίαν είτε Δημόσιων είτε (κυρίως) ιδιωτικών συμφερόντων, με "πλάτες" το ΣΤΡΑΤΟ (η Ορολογία είναι απλοϊκή, αλλά έτσι το πιάνουμε όλοι. Αν έλεγα οργανισμοί αντιτρομοκρατικών και κατασταλτικών ενεργειών για το κοινό καλό{;}, θα ακουγόταν λίγο σαν μετάδοση δελτίου του MEGA). Η ανάγκη για συνεχιζόμενους πολέμους, κατασκοπικές και αντικατασκοπικές συμπεριφορές, εν μέσω πολιτικών διπλωματικών ελιγμών (όπου μας γουστάρει δηλαδή), θυμίζει ότι στο βάάάάάθος-βάθος η Παγκόσμια Οικονομία ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ και ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ βασισμένη στο ΟΠΛΟ. Είναι τόσο απλό, όπως ακούγεται. Α π λ ό, ό π λ ο.

Συμβατικό, αντισυμβατικό, ραδιο-βιολογικο (να σου που πετάγεται και ο ιός της γρίπης, των χοίρων, των ζωντοχήρων και λοιπών όντων)-χημικό, μαζικής καταστροφής, ατομικής καταστροφής, ψεκαστικό, υπόγειο, πλουτωνιακό, με σφαίρα, με πιπέρι, με laser, με υπέρηχο, με υπόηχο, όπλο Πείνας, όπλο Δίψας, όπλο Νύστας (αυτό με βαράν εμένα καθημερινά), όπλο Κρίσης, όπλο ΜΜΕ και γενικώς όπλο ΠΛΥΣΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ.
Τέλος για να συνοψίσω κανένα όπλο δε θα ήταν τόσο τρομερό, εάν δεν προηγούνταν το μεγαλύτερο όλων, αυτό της αδιαφορίας. Αδιαφορία για το δίπλα, για τον "ξένο", για το συγγενή, το φίλο, τον αδερφό, τον συνάνθρωπο, το Γήινο. Για πλάκα κοιτάμε και ψάχνουμε τους εξωγήινους ή τους Ελ;; Για πλάκα ζουμάρουμε ή από κουτσομπολιό, κοιτώντας λεπτομέρειες που είναι ουσιαστικά αδιάφορες;; Δεν έχετε καταλάβει ότι ΟΟΟΟΟΟΛΟΙ κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε τελείως μα τελείως το δάσος. Για πλάκα λένε ότι η καλύτερη πρόληψη της γρίπης είναι η αποφυγή κοινωνικών διαχύσεων ;; Φιλιά, αγκαλιές, χειραψίες κομ-μέ-να. Ο καθένας για την πάρτη του (και με τη γρίππη του). Ας πεθάνουμε μόνοι μας, άστεγοι μες στα σπίτια μας, δε χρειαζόμαστε καραμπίνες στα σπίτια για να προφυλαχθούμε από τους κλέφτες, έχουμε τις μάσκες για προστασία απ'τους ιούς, τις μάσκες όχι τις αντιασφυξιογόνες, αλλά τις μάσκες ασφυξίας από την αδιάφορη στάση μας. Πριν μας σκοτώσουν οι σφαίρες ντουμ-ντουμ, εμείς ήδη είχαμε πουληθεί στο Γιουσουρούμ για ένα κουστούμ'. Πριν μας βρει στη μούρη η πυρηνική βόμβα της Κορέας ή του Πακιστάν, μας έχει ήδη αφανίσει ο "ωχαδελφισμός", η "σταρχιδικότητα" και η "δεγαμιέτοποίηση".

Υπάρχουν αντι-όπλα για αυτά όλα;;;;; Η δυαδική μας φύση λέει ότι προφανώς ότι ανεβαίνει κατεβαίνει, ότι πέφτει θα σηκωθεί. Με πατερίτσες, με κλωτσιές και μπουνιές (Πυξ-Λαξ, που λένε), με ένα Τεράστιο ΣΟΚ (που λέει ο Θόδωρος), με κάτι που θα μας ξυπνήσει, όλους, όλη την ανθρωπότητα, όλο το συρφετό των ψυχών που χαροπαλεύουν εν ζωή, όλους εμάς που ξεχάσαμε να νιαστούμε, να ενδιαφερθούμε, να φροντίσουμε, να βοηθήσουμε, να αγαπήσουμε.

Δεν υπάρχει αύριο, με όπλα ή χωρίς, όσο δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται. ΟΧΙ ΡΕ ΦΙΛΕ, άμα πέσεις δεν θα σε κλωτσήσω. Γιατί να το κάνω; Δε μας χωράει και τους δύο ο τόπος;; Δεν μπορεί να μας θρέψει και τους δύο η Γη;; Για κάτι χάρτινα ή πλαστικά κομματάκια;;; Για την αίσθηση της εξουσίας μου πάνω σου;; Ουσιαστικά αυτό είναι που προβάλλει ένα όπλο. Για αυτό παλεύουν οι γυναίκες τόσα χρόνια. Η εξουσία του όπλου (ή του πέους), της αφαίρεσης της ζωής, ή εκατομμύρια ζωών θυμίζει στον καθένα Καραγκιόζη θνητό ότι θα μπορούσε να είναι ένας Θεός, αλλά δεν τα κατάφερε, γι' αυτό και εκδικείται τους άλλους Χαϊλάντερ, σκοτώνοντάς τους. Με σπαθί, με πένα, με Καλάσνικοφ ή απλώς με αδιαφορία.........


Ζουμάρετε στο δέντρο, κορόϊδα, ενώ το δάσος (και ο κώλος σας) καίγεται γύρω-γύρω


Υ.Σ. Ρε από που ξεκίνησα, που το πήγα και που κατέληξα. Αυτό θα πει ενοποίηση των θεωριών, αυτό θα πει blogging και τα μυαλά στα pixels......Κυριο-λεκτικά και γραφικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: