ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ

Ο ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ







Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Βλέπω για δε βλέπω TVXS;;;;;




Είμαι δηλωμένος φαν του Κούλογλου, αλλά όχι και τυφλός δηλωσίας. Παρακολουθώ τον άνθρωπο, αλλά δεν μπορώ να μην κριτικάρω αυτά που δε μ'αρέσουν. Η προσπάθεια, ομολογώ εντυπωσιακή. Μια webTV, με ειδησεογραφία επίκαιρη, υποκειμενική, όπως άλλωστε όλες οι κριτικές, αλλά νομίζω εύστοχη, αφού προκαλεί πολλά σχόλια και μπόλικη forumoκουβέντα. Αυτή είναι η παγίδα βέβαια της διαδραστικής ιστορίας, αφού όλοι μας ανταλλάσσουμε σχόλια, με ψευδώνυμα, ενώ η ειδησεογραφική ομάδα του Κούλ με τα κανονικά τους επώνυμα, φαντάζομαι. Εγώ γράφτηκα για να μπορώ να σχολιάζω ( όπως πάντα απ'τον καναπέ), αλλά νομίζω ότι δεν έχω κάτι να τους πω...Εν ώτα μη ακουέντων.
Διαβάζω τα άρθρα του περί Ομπάμα, αγροτικών μπλόκων, Κούνεβα, Παναγόπουλου αλλά και άλλα θέματα των συνεργατών του. Σε αρκετά απ΄τα θέματα είμαι διχασμένος. Π.χ. αναφέρεται σε θέμα "συνύπαρξης" κατοίκων περιοχής της Αθήνας (Αγ. Παντελεήμονας) με αλλοδαπούς, νέους κατοίκους, προφανώς όχι αποδεκτούς. (Δουλειά του Μάριου Διονέλλη)
Καλό: αφήνει το ρεπορτάζ να κυλά, να ακούγονται οι φωνές των μεν (Ελλήνων διαφωνούντων εξοργισμένων) αλλά και των δε (Ελλήνων πάλι υπερασπιστών των μεταναστών).
Κακό: Φανερά προκατειλημμένος λόγω παρουσίας Χρυσαυγιτών, ο ρεπόρτερ προσπαθεί να πάρει θέση. Γιατί; Δε νομίζω ότι χρειάζεται. Αυτό που βλέπεις, αυτό είναι. Η ανασφάλεια του ανθρώπου και ο φόβος του, υπερβολικός ή όχι, απέναντι σε κάτι που δεν μπορεί να το αποφύγει. Και όσοι προσπαθούν να κερδίσουν κάτι από αυτό. Τα υπόλοιπα είναι κούφια λόγια.
Μιας και το θυμήθηκα, τι πραγματικά σημαίνει ο όρος "αριστεριστής";; Δεν είσαι αριστερών θέσεων (σοσιαλιστικών, κομμουνιστικών) αλλά πλησιάζεις προς τα αριστερά;; Ο αριστεριστής ήταν παλιά αριστερός, αλλά τώρα ντρέπεται να το λέει;; Υπάρχει άραγε δεξιϊστής ή παραείναι γελοίο;
Για να μην μακρηγορώ κ.Πρόεδρε, τελικά βλέπω και διαβάζω TVXS.
Άς όψενται οι τυφλοί που αναδεικνύουν το μονόφθαλμο.
Καλή κι η Παναγιώταινα, τι να πεις.........

Δεν υπάρχουν σχόλια: