ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ

Ο ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ







Τρίτη 13 Μαΐου 2008

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ....

Μια γνωστή μου μ'ενημέρωσε για το γεγονός κι εγώ ανταποκρίθηκα "συν γυναιξί και τέκνοις".


Στους Ελαιώνες Πυλαίας, έγινε την Κυριακή 11 Μαϊου η πρώτη συνάντηση οικογενειακής πεζοπορίας. Διοργανωτής η Περιβαλλοντική Κίνηση Ελαιώνων ( http://www.ecoeleones.gr/ ), μια οργάνωση, που όπως λέει ΄"σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση όλων και τη διάσωση ενός από τα ωραιότερα τμήματα του Σέιχ-Σου". Επισημαίνει η Κίνηση ότι "το όμορφο αυτό δασικό τοπίο κινδυνεύει από την έντονη οικοπεδοποίηση και τη χάραξη τμήματος της νέας εξωτερικής περιφερειακής οδού της Θεσσαλονίκης"


Τα περισσότερα από τα μέλη, νομίζω ότι ζουν στους Ελαιώνες, μες στο δάσος δηλαδή. Αν ήμουν καχύποπτος, θα σκεφτόμουν ότι τα μέλη πρόλαβαν και χτίσαν τα τσιμέντα τους στο δάσος, αλλά τώρα δε θέλουν άλλα τσιμέντα και πρέπει να προστατέψουμε το δάσος και τέτοια κι άλλα.....


Ευτυχώς ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΣ.
Γι'αυτό και έχω να πω μόνο ΜΠΡΑΒΟ για την ιδέα που είχαν. Καλή οργάνωση, με μπλουζάκια, χυμούς, κονκάρδες, κυνήγι θησαυρού με άνθη/φυτά (χωρίς να κόψουμε τίποτα), ενημέρωση στα σημεία συγκέντρωσης. Παρ'όλο τον άσχημο καιρό, υπήρξε ικανοποιητική ανταπόκριση. Κάμποσες οικογένειες, ακόμα και καροτσάκια με μωρά, παιδάκια με αδιάβροχα, μαμομπαμπάδες με ομπρέλες περπατήσαμε 2-3 χιλιόμετρα μες στη βροχή και ολίγη από λάσπη. Δεν πιάσαμε τα 5 χιλιόμετρα που ήταν προγραμματισμένα, αλλά με βάση τις συνθήκες πρέπει να είναι και να είμαστε ευχαριστημένοι.


Δεν πειράζει. Πάντα υπάρχουν επόμενες φορές, να 'μαστε γεροί. Το βασικό είναι να γίνει μια κάποια αρχή, να ξεκινήσει κάτι. Προσωπικά δεν είχα δει το Θερμαϊκό από κείνη την περιοχή. Ωραία θέα, βόρεια του Πανοράματος και ακριβώς νότια από την περιοχή της μεγάλης φωτιάς πριν από (πόσα ήταν???) χρόνια.

Και πάλι μπράβο, το φχαριστηθήκαμε, και πάλι με χρόνια, με καιρούς πάλι δικά μας θα 'ναι. (γιατί εμείς τα χτίσαμε αυτά τα μαγαζά. Αμ πως!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: